Antena 3 CNN Actualitate Şeful ANAF anunţă cum vor fi taxaţi roboţii de la casele de marcat: "Este o iniţiativă parlamentară"

Şeful ANAF anunţă cum vor fi taxaţi roboţii de la casele de marcat: "Este o iniţiativă parlamentară"

Șeful Fiscului a anunțat că așteaptă o decizie politică pentru modificarea legii, iar românii care se transformă în casieri să primească reduceri la cumpărături.

Şeful ANAF anunţă cum vor fi taxaţi roboţii de la casele de marcat: "Este o iniţiativă parlamentară"
Sursa foto: Getty images | frantic00
de Ştefan Petrică    |    08 Mar 2023   •   17:32

După ce un lanț de magazine din România a anunțat că va renunța la casieri, politicienii s-au gândit deja la o soluție prin care să nu piardă bani la bugetul de stat. 

Casa de marcat rapidă ar putea aduce lunar, la stat, aproximativ 1.200 de lei, în timp ce clienții care își scanează singuri produsele cumpărate ar putea primi reduceri de preț, potrivit unei propunere a social-democraților. 

Președintele ANAF a declar că este o decizie politică pentru modificarea acestei legi. 

"Este o discuție în ultima perioadă care nu este de competența ANAF-ului. Dacă în Parlament se va aproba o asemenea lege, o să vedem cum va fi și dacă ANAF va fi implicat sau nu în asemenea mecanism.

Citește și: Șeful ANAF, despre bacșiș: "Proprietarii de localuri nu ar trebui să mai folosească acel mecanism cu borcanul pe bar"

Noi, ca și ANAF, nu am participat la o asemenea discuție. Am înțeles că este o inițiativă parlamentară.

Dacă o să fie adoptată, atunci o să vedem care va fi rolul nostru într-un asemenea sistem" a declarat Lucian Heiuş, Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

×
Subiecte în articol: ANAF roboti magazin
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close