Antena 3 CNN Actualitate Şeful SRI: Ameninţarea teroristă a crescut în România în ultimele luni. Ce spune Maior despre modificarea gradului de alertă

Şeful SRI: Ameninţarea teroristă a crescut în România în ultimele luni. Ce spune Maior despre modificarea gradului de alertă

Şeful SRI: Ameninţarea teroristă a crescut în România în ultimele luni. Ce spune Maior despre modificarea gradului de alertă
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    12 Feb 2013   •   17:37

Ameninţare teroristă la noi în ţară este în creştere, a atras atenţia, marţi, directorul Serviciului Român de Informaţii, George Cristian Maior.

"Am menţionat creşterea constantă a ameninţării teroriste din ultimele luni în legătură cu teritoriul naţional, noi încercăm să ţinem departe de teritoriul naţional această ameninţare care a afectat deja foarte serios un stat vecin României, Bulgaria. Mă refer aici la evenimentele care s-au petrecut la Burgas", a declarat şeful SRI, George Maior.

În ceea ce priveşte modificarea gradului de alertă, Maior spune că deocamdată nu se ia în discuţie această chestiune.

"Aşa cum am spus, încercăm să ţinem departe de graniţele naţionale (ameninţările teroriste - n.r.), prin decizii şi măsuri ale serviciului. Nu se ia în discuţie o modificare a gradului de alertă. Am putut menţine acest grad de alertă albastru precaut şi sper să reuşim acest lucru în continuare", a precizat Maior.

Şeful SRI a ţinut să precizeze că există şi o tendinţă de creştere a crimei organizate transfrontaliere, inclusiv în Capitală, dând exemplu în acest sens atacul armat din cartierul Vitan.

"În acest caz, Serviciul a avut o contribuţie semnficativă prin identificarea făptuitorului", a mai spus George Maior, după prima întâlnire cu noua Comisie de Control asupra Activităţii SRI.






×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close