Antena 3 CNN Actualitate Senatorii îşi fac restaurant de 5 stele la Parlament. Meniul complet - 20 lei

Senatorii îşi fac restaurant de 5 stele la Parlament. Meniul complet - 20 lei

Senatorii îşi fac restaurant de 5 stele la Parlament. Meniul complet - 20 lei
Sursa foto: Foto: Videonews
28 Apr 2011   •   21:55

Sătui să mai mănânce la restaurantul deputaţilor sau în oraş, senatorii au pus piciorul în prag. Îşi fac restaurantul lor. Unul cu dotări de lux şi cu meniuri variate. Preţul l-au stabilit tot ei: 20 de lei o masă completă.

"Primim delegaţii ale parlamentelor din alte state şi, de fiecare dată, eşti pus în situaţia să îi inviţi la masă şi, atunci, se apelează la serviciile restaurantelor bune din oraş, care sunt costisitoare", spune Ioan Chelaru, chestor al Senatului României.

Senatul pune la dispoziţie spaţiul, iar o firmă de profil îl va prelua după o licitaţie. Senatorii au pretenţii: zilnic să fie disponibile mai multe meniuri, obligatoriu unul vegetarian, dar şi unul a la cart. Costul maxim al unui meniu ar trebui să fie 20 de lei.

"Ca şi capacitate, avem în jur de 200 de locuri la mese sau mai mult în picioare, dacă e vorba de cocteiluri, de dineuri, de bufet suedez sau lucruri de genul acesta", precizează Oana Pârvulescu, director COPE al Senatului.

Aici vor putea veni să stea la masă delegaţiile oficiale, presa, inclusiv parlamentarii.

Până la încheierea licitaţiei, bucătăria a fost deja utilată. "Avem linia profesională de bucătărie cu toate utilajele necesare. În partea dreaptă, avem zona de spălare vase. În cealaltă parte a bucătăriei, sunt frigidere, congelatoare, mese frigorifice, malaxor, maşină de feliat cartofi", explică Oana Pârvulescu, director COPE al Senatului.

Senatorii speră ca restaurantul să fie unul de 5 stele.

"E un loc mai special, un loc în care nu se vor organiza nunţi şi botezuri", adaugă Ioan Chelaru, chestor al Senatului României.

Şi, totuşi, cu destul profit care să mai astupe din găurile din buget. Senatul va încasa în jur de 2.000 de euro lunar pe chirie.

 


×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close