Antena 3 CNN Actualitate Simona Bucura-Oprescu, despre noua Lege a pensiilor: "O mai bună colectare, o mai mică evaziune fiscală"

Simona Bucura-Oprescu, despre noua Lege a pensiilor: "O mai bună colectare, o mai mică evaziune fiscală"

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, exclude posibilitatea ca legea pensiilor să fi fost adoptată din motive pur electorale.

Simona Bucura-Oprescu, despre noua Lege a pensiilor: "O mai bună colectare, o mai mică evaziune fiscală"
Sursa foto: Facebook Simona Bucura Oprescu
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Noi 2023   •   19:32

Simona Bucura-Oprescu a declarat, joi seară, după ședința de Guvern, întrebată care este sursa de finanțare pentru pensiile majorate, a spus că toate etapele au fost parcurse de toate ministerele implicate:

"Am avut un dialog permanent, toate cifrele le-am avut cu toții la dispoziție. Este evident că este un efort comun pe care trebuie să îl facem fiindcă românii au nevoie de acest proiect. 

O mai bună colectare, o mai mică evaziune fiscală și înțelepciune între noi, cei care lucrăm împreună în guvern sunt elementele care ne vor duce la respectarea drepturilor românilor pentru care au muncit o viață”, a spus ministrul Muncii.

Sursa pentru majorări va fi bugetul asigurărilor sociale de stat și bugetul de stat.

Citește și: Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat. Marcel Ciolacu: "Vor fi două majorări de pensii în 2024"

La insistențele jurnaliștilor, care au menționat că orice proiect trebuie însoțit de sursa de finanțare, Simona Bucura-Oprescu a precizat că sursa pentru majorări este cea care a fost mereu: bugetul asigurărilor sociale de stat și bugetul de stat.

Întrebată dacă există posibilitatea ca legea să fi fost trecută din motive pur electorale, ministrul Muncii a răspuns: "exclus”. Legea pensiilor a fost adoptată, joi, de Guvern.

Proiectul aduce două majorări de pensii în anul 2024. Prima va fi la 1 ianuarie, iar a doua la 1 septembrie, când majoritatea pensiilor vor crește prin recalculare.

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close