Antena 3 CNN Actualitate Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat. Marcel Ciolacu: "Vor fi două majorări de pensii în 2024"

Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat. Marcel Ciolacu: "Vor fi două majorări de pensii în 2024"

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că noul proiect de lege privind pensiile în sistemul public va aduce două majorări importante în anul 2024.

Proiectul noii legi a pensiilor a fost aprobat. Marcel Ciolacu: "Vor fi două majorări de pensii în 2024"
Sursa foto: gov.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Noi 2023   •   18:11

Guvernul a aprobat proiectul noii legi a pensiilor. 

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat două majorări importante în anul 2024, iar scopul acestora este eliminarea tuturor inechităților din sistemul public de pensii.

"Proiectul noii legi a pensiilor din sistemul public aduce două majorări de pensii în anul 2024.

Prima, va fi la 1 ianuarie, iar a doua va veni la 1 septembrie, când majoritatea pensiilor vor crește prin recalculare, reparând nedreptățile majore.

Citește și: Legea Pensiilor, aprobată de Guvern după o şedinţă furtunoasă. Marcel Boloş estimeză un deficit bugetar de 5,5% din PIB în 2024

Vor fi eliminate toate inechitățile din sistemul public de pensii.

Prin aprobarea acestei legi, vom elimina pragul de 9.4% din PIB introdus de cei care doreau blocarea creșterii pensiilor până în anul 2070.

Categoric, în anul 2024 nu va fi nicio mărire de impozite în România.

Aștept de la ministrul Finanțelor un plan de măsuri administrativ asumat, atât în ceea ce privește colectarea la bugetul de stat, cât și planul concret în ceea ce privește digitalizarea ANAF-ului și a sistemului vamal.

Vreau să știu termene clare de implementare a sistemului de e-facturare, sigiliul electronic împreună cu Radarul Mărfurilor, facturi electronice pentru toate achizițiile din sistemul public, facturi electronice pentru toate produsele accizabile sau cu risc mare de evaziune", a declarat Marcel Ciolacu.

Legea pensiilor a fost adoptată! Nu există ”nu vreau” sau ”nu pot” atunci când vine vorba de pensionari. Acest Guvern le va face dreptate!

Publicată de Marcel Ciolacu pe Joi, 9 noiembrie 2023

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close