Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Legea Pensiilor, aprobată de Guvern după o şedinţă furtunoasă. Marcel Boloş estimeză un deficit bugetar de 5,5% din PIB în 2024

Legea Pensiilor, aprobată de Guvern după o şedinţă furtunoasă. Marcel Boloş estimeză un deficit bugetar de 5,5% din PIB în 2024

Legea Pensiilor a fost aprobată de Guvern, joi după amiază, după o şedinţă furtunoasă care a durat câteva ore. Proiectul va merge în Parlament pentru dezbateri și vot final.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Noi 2023   •   16:37

Update 17:20 Legea Pensiilor a fost aprobată.

Ministrul de Finanțe Marcel Boloș ar fi refuzat inițial să-și dea avizul pentru noua lege care crește pensiile românilor, pentru că nu sunt bani, și i-ar fi cerut premierului să găsească soluții.

Ministerul Finanțelor a dat aviz condiționat pe proiectul legii pensiilor, potrivit documentului consultat de Antena 3 CNN.

În aviz, ministrul Marcel Boloș (PNL) a avertizat că dacă proiectul de lege intră în vigoare, deficitul bugetar va crește în 2024 la 5,5% din PIB, iar în 2025 va ajunge la 6,1% din PIB.

Update 16:45 S-a reluat ședința de Guvern, oprită din cauza scandalului pe pensii.

A fost reluată ședința de Guvern, la Palatul Victoria, după ce a fost întreruptă din cauza scandalului pe tema banilor necesari pentru majorarea pensiilor.

Ministerul Finanțelor a dat aviz condiționat pe proiectul legii pensiilor, potrivit documentului consultat de Antena 3 CNN. În aviz, ministrul Marcel Boloș (PNL) a avertizat că dacă proiectul de lege intră în vigoare, deficitul bugetar va crește în 2024 la 5,5% din PIB, iar în 2025 va ajunge la 6,1% din PIB

Știre inițială: Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a făcut o criză de nervi la guvern, în timp ce Marcel Boloș era închis în birou și refuza să-și dea avizul pe Legea Pensiilor.

Premierul Marcel Ciolacu a pierdut avionul spre Malaga din cauza scandalului din ședința de guvern.

Citește șiCondiţiile puse de ministrul de Finanţe pentru avizul pozitiv la noua lege a pensiilor | Marcel Boloş spune că nu sunt bani

Potrivit unor surse guvernamentale, ședința de guvern a fost suspendată. Se așteaptă avizul de la Consiliul Economic și Social, pentru noua lege a pensiilor.

Această dezbatere a fost însoțită de tensiuni, asta pentru că ministrul Finanțelor a emis un aviz cu observații și, mai mult, a precizat că dacă măsurile pe care le propune în acel aviz nu sunt asumate de guvern, atunci avizul este negativ.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a făcut o criză de nervi la guvern, în timp ce Marcel Boloș era închis în birou și refuza să-și dea avizul pe Legea Pensiilor.

Premierul Marcel Ciolacu a pierdut avionul spre Malaga din cauza scandalului din ședința de guvern.

Ministrul Finanțelor spunea că nu a identificat banii pentru noua lege a pensiilor și că această lege afectează deficitul bugetar  care nu poate fi unul mai mare decât cel asumat de guvern, pentru că, în caz contrat, România ar pierde accesul la fondurile europene. 

Marcel Boloș i-a spus premierului că preferă să plece din funcție pentru că în 2025 nu vor mai fi bani de pensii.

Marcel Ciolacu a încercat să tranșeze discuția și l-a întrebat dacă semnează sau nu.

Concluzia este că a fost emis acest aviz cu observații, însă nu au reușit să adopte în timp util această nouă lege a pensiilor, vor face a doua încercare în jurul orei 17.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close