Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Un judecător o acuză pe procuroarea Elena Rădescu de fabricare de probe și abuz în serviciu

Sinteza zilei: Un judecător o acuză pe procuroarea Elena Rădescu de fabricare de probe și abuz în serviciu

Sinteza zilei: Un judecător o acuză pe procuroarea Elena Rădescu de fabricare de probe și abuz în serviciu
06 Sep 2017   •   23:14

Mihai Gâdea a difuzat, miercuri seară, la Sinteza Zilei, de la Antena 3, un interviu exclusiv cu fostul judecător de la Curtea de Apel Oradea, Traian Munteanu, în legătură cu dosarul ce i-a fost fabricat, în urmă cu mai mulți ani, de șefa echipei de inspecție a Inspecției Judiciare, procuroarea Elena Rădescu, desemnată să coordoneze controlul asupra activității Direcției Naționale Anticorupție.

Mai exact, judecătorul Munteanu a fost acuzat că a luat mită 20.000 de mii de dolari de la un denunțător, prin intermediul unui avocat.

”Am aflat mult mai târziu că urmărirea în ceea ce mă privește era colegială. În sensul că actele erau întocmite de doi procurori, de doamna Rădescu și de încă un procuror. Pe tot parcursul urmăririi penale, eu nu am văzut-o pe doamna Rădescu. Țin să precizez că, la București, cu prilejul punerii în mișcare a acțiunii penale, s-a hotărât și trimiterea mea în judecată. Am avut acolo surpriza să văd că rechizitoriul era semnat doar de doamna Rădescu. Semnătura celuilalt procuror nu mai apărea”, a spus acesta. 

Traian Munteanu o acuză de abuz în serviciu pe cea care, în 2002, a ordonat punerea sa sub urmărire penală pentru ca, patru ani mai târziu, instanța să decidă că acuzațiile formulate în rechizitoriu de către Elena Rădescu sunt lipsite de suport și că faptele nu există.

Coordonatoarea echipei care a făcut controlul la DNA, inspectorul Elena Rădescu, a trimis CSM o notă în care acuza o persoană din conducerea Inspecției Judiciare de imixtiuni de natură a perturba activitatea instituţiei verificate, iar pe două colege de lipsă de tact. 

IJ a finalizat pe 25 august controlul la Direcţia Naţională Anticorupţie, inspectorii având termen până pe 6 octombrie să înainteze raportul Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Controlul IJ la DNA privind eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor de către conducerea instituţiei a început pe 17 iulie. 

 

×
Subiecte în articol: abuz in serviciu Sinteza Zilei
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close