Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Un pilot experimentat rupe tăcerea în cazul fumului de la bordului avionului Ryanair

Sinteza zilei. Un pilot experimentat rupe tăcerea în cazul fumului de la bordului avionului Ryanair

A fost fum și panică, marți, la bordul unui avion Ryanair care trebuia să zboare pe ruta București - Londra.

Sinteza zilei. Un pilot experimentat rupe tăcerea în cazul fumului de la bordului avionului Ryanair
Sursa foto: foto: Antena 3
21 Ian 2020   •   23:37

Aeronava s-a umplut de fum chiar în momentul decolării, imediat ce s-a ridicat de la sol și a survolat o oră Bucureștiul, ca să-și consume din combustibil, înainte de aterizare.

Aeronava Ryanair în care se aflau 169 de pasageri au reușit să aterizeze în siguranță înapoi pe Aeroportul Otopeni.

Reprezentanții companiei au declarat într-un comunicat că incidentul a fost cauzat de lichidul de degivrare care ar fi ajuns la motoarele aeronavei.

Pilotul Cerzar Osiceanu, care are la activ 13.000 de ore de zbor, dintre care 4.000 chiar pe acest tip de avion, Boeing 737, a afirmat, la Antena 3, că nu doar lichidul de degivrare ar putea fi de vină în acest caz.

"Explicația legată de lichidul de degivrare este cea mai plauzibilă. (...) În opinia mea, din ce se vede în imagini, e posibil să se fi întâmplat următorul lucru: o parte din lichidul de degivrare să se fi scurs într-adevăr în zonele de admisie ale motoarelor, lucru destul de frecvent, care dă acest fum.

Este posibil însă să fie vorba și de ceva în plus. Noi suntem antrenați, inclusiv echipajul de cabină, să detecteze mirosul de fum, dacă este sistemul de degivrare, dacă este înecăcios, dacă este electric, și atunci însoțitorul de bord comunică cu echipajul.

Este evident că este o cauză puțin amestecată, deci nu numai acea problemă a lichidului de degivrare", a explicat Cezar Osiceanu.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei ryanair Cezar Osiceanu
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close