Antena 3 CNN Actualitate Social Acuzații fără precedent zguduie Biserica Ortodoxă

Acuzații fără precedent zguduie Biserica Ortodoxă

Acuzații fără precedent zguduie Biserica Ortodoxă
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
13 Iul 2017   •   09:40

Scandalul sexual din sânul Bisericii Ortodoxe ia amploare. Acuzaţii fără precedent au fost lansate de un preot din Neamţ, la adresa conducerii Bisericii şi în special la adresa Episcopului de Huşi. Preotul caterisit susţine că episcopul Huşilor, Corneliu, a fost pus la conducerea Episcopiei special pentru că ar fi homosexual. Totul s-a întâmplat după ce Episcopul s-a plâns la DNA că a fost şantajat cu filmări compromiţătoare.  Mai marii bisericii de la București sunt scandalizați de aceste fapte.

Cei trei preoți au fost trimiși în judecată, în stare de arest preventiv, iar magistrații de la Tribunalul Vaslui trebuie să stabilească dacă materialele video sunt reale sau nu. Apoi Sfântul Sinod va lua o decizie în ceea ce îi privește pe cei trei preoți, dar și pe Preasfințitul părinte Corneliu, episcopul Hușilor, care refuză să vorbească cu presa.

”Homosexualitatea de la anomalie, așa cum o privesc și eu și cum o privește și Scriptura a devenit o stare de normalitate în zilele noastre. Pe fondul acesta se pot întâmpla nenorociri și deviații, aceste lucruri au existat mereu. După anii 90 Biserica a trecut printr-o perioadă înfloritoare, acum începe și cealaltă latură.”, a declarat pentru Antena 3, Dan Ciachir, scriitor.

 

 

 

×
Subiecte în articol: episcop preoti scandal conducere biserica
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close