Antena 3 CNN Actualitate Social Categoria de apartamente care s-au ieftinit, peste noapte, cu 30% | Proprietarii îi dau afară pe chiriaşi pentru a putea vinde locuințele

Categoria de apartamente care s-au ieftinit, peste noapte, cu 30% | Proprietarii îi dau afară pe chiriaşi pentru a putea vinde locuințele

Tot mai mulți chiriași din România s-au trezit în ipostaza de a fi nevoiți să părăsească locuințele în care stăteau. Asta pentru că există o categorie de apartamente care au fost scoase la vânzare, la un preț redus cu 30%.

Categoria de apartamente care s-au ieftinit, peste noapte, cu 30% | Proprietarii îi dau afară pe chiriaşi pentru a putea vinde locuințele
Sursa foto: Getty Images | Hispanolistic
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Ian 2024   •   21:34

Apartamentele al căror preț a intrat la apă sunt cele cu bulină. ostă deja mai puţin decât alte locuinţe similare de pe piaţă şi vor ajunge cu 30 la sută mai ieftine. Oficial, doar în Bucureşti sunt peste 400 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, cele mai multe în centrul orașului. 

Locuinţele în blocuri cu bulină sunt vânate de cei care vor să stea în centru, în clădiri cu arhitectură deosebită şi care au bani cash. Băncile nu acordă credite pentru locuinţele cu risc seismic.

Aceste locuințe sunt râvnite de persoanele care vor să stea în centru, în nişte bijuterii arhitecturale, şi pentru care riscul seismic nu este o problemă. Cei care aleg să investească în astfel de proprietăţi trebuie să ia în calcul faptul că vor trebui să contribuie la un moment dat şi la consolidarea blocului.

Citește și: Proprietarii de câini periculoși, obligați să plătească RCA pentru animale. Amenda pe care o riscă deținătorii dacă nu plătesc asigurarea

Conform Observatorul,  la un apartament de 45 de metri pătraţi va plăti 50 de euro pe metrul pătrat, adică în jur de 2.300 de euro, prin programul Ministerului Dezvolatării. Pentru consolidare este nevoie de acordul proprietarilor care deţin peste jumătate din suprafaţa clădirii. 

Doar în Bucureşti sunt aproape 400 de imobile încadrate în risc seismic 1. În ultimii 30 de ani, Primăria a consolidat 26 de imobile, iar în acest an ar putea intra în reparaţii alte 7. 

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close