Antena 3 CNN Actualitate Social Proprietarii de câini periculoși, obligați să plătească RCA pentru animale. Amenda pe care o riscă deținătorii dacă nu plătesc asigurarea

Proprietarii de câini periculoși, obligați să plătească RCA pentru animale. Amenda pe care o riscă deținătorii dacă nu plătesc asigurarea

Proprietarii de câini periculoși sunt obligați să plătească RCA pentru animalele de companie. Decizia vine după incidente precum cel al femeii ucise de câini în timp ce alerga pe Lacul Morii sau al copilașului ucis de animale în Parcul Tei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Ian 2024   •   17:03

În prezent, doar proprietarii de câini periculoși sunt obligați prin lege să încheie o astfel de asigurare pentru a acoperi eventualele daune provocate altor animale sau chiar oamenilor. 

E bine de știut că toți proprietarii de patrupede pot opta pentru încheierea unei asigurări recomandate de cei care activează în acest domeniu. 

O astfel de asigurare oferă despăgubiri și poate acoperi eventualele daune pe care o persoană vătămată le poate cere în instanță. Acestea pot ajunge ușor la câteva zeci de mii de euro. 

Citește și: Categoria de români care va plăti mai mult în 2024 pentru impozitul la mașină și locuință

Prețul unei astfel de asigurări variază în funcție de suma asigurată care poate oscila între 200 și 100.000 de euro. 

De exemplu, pentru o acoperire de 50.000 de euro prima anuală pe care proprietarul patrupedului trebuie să o plătească este de aproximativ 970 de euro. Pentru o sumă asigurată de 5.000 de euro, prima anuală de asigurare este de aproximativ 100 de euro.  

Proprietarii câinilor de rase periculoase pot fi sancționați cu o amendă cuprinsă între 500 și 1.500 de lei dacă sunt prinși fără o asigurare de răspundere civilă pentru eventualele pagube produse de câinii lor. 

×
Subiecte în articol: asigurare câine agresiv amenda
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close