Antena 3 CNN Actualitate Social Asigurarea locuinței împotriva dezastrelor se poate face simplu și rapid, chiar din confortul casei

Asigurarea locuinței împotriva dezastrelor se poate face simplu și rapid, chiar din confortul casei

Cel mai înțelept mod de a avea grijă de liniștea familiei este de a pune la adăpost casa înainte ca un dezastru să se producă în România. Achiziționarea unei polițe de asigurare obligatorie pentru inundații, cutremure sau alunecări de teren se face simplu și rapid la orice birou al unei companii de asigurări sau chiar de acasă. 

Asigurarea locuinței împotriva dezastrelor se poate face simplu și rapid, chiar din confortul casei
Sursa foto: Getty Images I metamorworks
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Mar 2024   •   09:50

Pierderile pe care o familie le poate suferi în cazul unui cutremur, a unei inundații sau alunecări de teren pot fi acoperite rapid și cu un efort financiar minim prin contractul de asigurare împotriva dezastrelor naturale oferit de PAID, societatea care administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuințelor pentru trei riscuri de bază.  

Accesibilitatea acestui tip de asigurare a crescut continuu. Din luna mai a anului trecut, românii își pot încheia asigurarea obligatorie pentru locuințe în caz de dezastre chiar și de acasă prin intermediul platformei Ghișeul.ro. 

Dacă optăm pentru varianta online, putem să intrăm direct pe site-ul PAID România  sau pe prin Ghișeul.ro. Aici avem o secțiune care se numește "Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale".

Pe Ghișeul.ro, contul de pe care românii își plătesc taxele și impozitele, pot vedea când expiră polița PAID și pot încheia o asigurare nouă. 

"Dacă locuința este mai valoroasă de 100,000 de lei, care este valoarea maximă a polițelor sau dacă vrem să acoperim și alte riscuri în afară de cutremur, inundație și alunecări de teren precum incendiu, vandalism sau furt trebuie să apelăm la pasul doi al asigurării de locuință și care se numește Asigurarea Facultativă a locuinței", a declarat Cosmin Tudor, director general adjunct PAID. 

Prin urmare, nu puteți încheia o asigurare facultativă dacă nu aveți și o asigurare obligatorie pentru respectiva locuință. 

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close