Antena 3 CNN Actualitate Social Asigurarea obligatorie pentru locuințe de tip PAD se poate achiziționa de acasă, cu un singur click

Asigurarea obligatorie pentru locuințe de tip PAD se poate achiziționa de acasă, cu un singur click

Dacă intenționați să cumpărarăți o locuință sau dacă vreți să știți dacă blocul în care locuiți are o asigurare obligatorie împotriva dezastrelor naturale, puteți afla acest lucru foarte simplu, cu un singur click, din confortul casei dumneavoastră. Puteți accesa pagina PAID, societatea care administrează sistemul de asigurare obligatoriu al locuințelor. 

Asigurarea obligatorie pentru locuințe de tip PAD se poate achiziționa de acasă, cu un singur click
Sursa foto: Getty Images I metamorworks
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Mar 2024   •   10:30

Potrivit legii, asigurarea pentru locuințelor de tip PAD este obligatorie pentru realizarea cadastrului și intabulării. Până la modificarea sau înregistrarea unei locuințe în cartea funciară, proprietarul este obligat să prezinte un contract de asigurare obligatorie a locuinței. 

În cazul inundațiilor, a cutremurelor sau a alunecărilor de teren proprietarii care nu au poliță PAD nu pot beneficia de nicio despăgubire de la bugetul local sau de stat pentru prejudicii aduse locuinței. 

Dacă aveți această asigurare încheiată, dar nu sunteți siguri de autenticitatea ei, verificarea se face tot la fel de simplu pe site-ul PAID. Într-un minut aflați dacă aveți polița PAD și dacă mai este valabilă. 

În cazul în care polița a expirat vă puteți cumpăra alta online, de pe site-ul PAID. 

La asigurarea obligatorie a locuinței pentru cele trei tipuri de dezastre, cutremur, inundație  și alunecare de teren, trebuie să țineți cont că, potrivit legii, locuințele situate în clădirile expertizate tehnic în condițiile legii de către experți tehnici atestați în încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic nu se asigură pentru dezastre naturale prin contracte PAD, până la data recepției efectuate la terminarea lucrărilor de consolidare a clădirilor. 
 

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close