Antena 3 CNN Actualitate Social Avertizare ANM de vreme rea. Ceață și ploaie pe mai multe drumuri din țară, porturile au fost închise din cauza vântului

Avertizare ANM de vreme rea. Ceață și ploaie pe mai multe drumuri din țară, porturile au fost închise din cauza vântului

Porturile din Midia, Constanța Nord și Constanța Sud au fost închise, miercuri dimineața, din cauza vântului, iar ceața și ploaia îngreunează traficul rutier pe mai multe drumuri naționale și autostrăzi din România.

Avertizare ANM de vreme rea. Ceață și ploaie pe mai multe drumuri din țară, porturile au fost închise din cauza vântului
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    23 Noi 2022   •   08:12

Este semnalată ceață, astfel că vizibilitatea este redusă sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Bacău, Botoșani, Buzău, Iași și Suceava, potrivit Centrului Infotrafic.

Plouă și se circulă în condițiile unui carosabil umed, cu vizibilitatea bună, pe majoritatea drumurilor din județele Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Neamț, Olt, Timiș, Vâlcea, Vrancea și în București.

Pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzilor A2 București-Constanța și A4 Ovidiu-Agigea este semnalată ploaie, carosabilul fiind umed, iar vizibilitatea bună.

Citiţi şiPrognoza meteo 1 Decembrie 2022. Anunţul făcut de ANM

Pe autostrăzile A1 București-Pitești și A3 București-Ploiești se circulă în condițiile unui carosabil parțial uscat, cu vizibilitate bună și fără evenimente rutiere în desfășurare.

Din cauza vântului puternic, au fost sistate manevrele în bara Sulina și în porturile Midia, Constanța Nord și Constanța Sud-Agigea.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, polițiștii rutieri îi sfătuiesc pe șoferi să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare. 

De asemenea, le recomandă șoferilor ca înainte de a porni în călătorie, să se intereseze cu privire la starea părții carosabile, să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă și să reducă viteza, folosind frâna de motor.
 

×
Subiecte în articol: ceata ploaie
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close