Antena 3 CNN Actualitate Social Când se vor redeschide grădinițele din țară

Când se vor redeschide grădinițele din țară

Ministrul Educației, Monica Anisie, a dat asigurări că luni vor fi finalizate normele metodologice cu privire la deschiderea grădinițelor.

Când se vor redeschide grădinițele din țară
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    15 Iun 2020   •   10:08

Odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial, unitățile de învățământ preșcolar vor putea fi deschise.

„Suntem trei ministere implicate în realizarea acestor norme metodologice. Ministerul Educației a relizat partea în care sunt menționate activitățile pe care trebuie să le desfășoare în cadrul unităților de învățământ preșcolar cadrele didactice, urmând ca și Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii să completeze cu elementele specifice pentru aceste domenii. Azi cu sigurnță vor fi gata normele metodologice”, a spus Monica Anisie, ministrul Educației.

Grădinițele se vor putea deschide odată cu publicarea normelor în Monitorul Oficial

„Cu siguranță în momentul în care normele vor fi publicate în Monitorul Oficial se vor deschide aceste unități de învățământ particular.

Pentru unitățile de învățământ de stat deja am anunțat că, începând de astăzi (luni - n.red.) se pot depune cererile la unitățile de învățământ preșcolar pe care copilul a frecventat-o până la momentul pandemiei”, a mai spus ministrul Educației.

De luni ar fi trebuit să se deschidă creștele, grădinițele și afterschool-urile

Potrivit deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, de luni ar fi trebuit să se deschidă creștele, grădinițele și afterschool-urile.

Duminică, însă, ministrul Educației a spus că normele metodologice pentru ca acest lucru să se întâmple nu sunt gata, motiv pentru care aceste unități de învățământ rămân închise.

×
Subiecte în articol: gradinite şcoală Monica Anisie
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close