Antena 3 CNN Actualitate Social Întârzieri de sute de minute în circulaţia trenurilor. Călătorii se topesc în vagoanele încinse

Întârzieri de sute de minute în circulaţia trenurilor. Călătorii se topesc în vagoanele încinse

Traficul în România este complet paralizat. Este aglomerație cumplită pe șosele, iar pe calea ferată trenurile au întârziere de aproape 200 de minute în timp ce temperaturile au trecut de 40 de grade Celsius în sudul țării.

Întârzieri de sute de minute în circulaţia trenurilor. Călătorii se topesc în vagoanele încinse
Sursa foto: CFR Calatori
de Claudia Popovici    |    02 Aug 2021   •   16:24

În partea de sud a țării, din cauza caniculei, trenurile pot oricând să reducă viteza de deplasare cu 20 până la 30 de km pe oră. Astfel, în funcție de distanța parcursă trenurile pot avea întârzieri de câteva zeci de minute până la câteva sute de minute.

În acest moment, în Gara de Nord trenurile care trebuie să sosească de la distanțe mari, Suceava, Timișoara, Deva au întârzieri între 80 și 185 de minute.

Aceste probleme apar când temperatura la nivelul șinelor sare de 55 de grade Celsius și merge spre 70 de grade Celsius, iar asta poate afecta structura lor de rezistență.

Practic, șinele se dilată dacă viteza terenului este prea mare și există riscul unor deraieri. Tocmai de aceea se impune măsura unor restricții.

Din evidența măsurătorilor efectuate până acum, la nivelul celor 8 regionale de cale ferată, temperaturi ridicate, de 50 - 55 de grade la nivelul șinei, sunt înregistrate pe anumite secții secundare de pe raza regionalelor București, Craiova, Brașov, Timișoara, Galați și Constanța (pe această regională magistrala 800, București - Constanța nu este afectată de limitări de viteză din cauza caniculei).

Sute de călători se topesc în vagoanele încinse

Ieri, trenul București-Timișoara a ajuns la destinație cu 240 de minute de întârziere. În tot acest timp sute de călători au stat în vagoane fără aer condiționat la peste 50 de grade Celsius. Aseară, trenul Timișoara-Iași a intrat pe regionala Timișoara cu 256 de minute întârziere din cauza unor copaci căzuți pe calea de rulare. 

×
Subiecte în articol: CFR trenuri aglomeratie
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close