Antena 3 CNN Actualitate Social Sute de cluburi, restaurante şi cinematografe îşi închid porţile. Vezi lista lor

Sute de cluburi, restaurante şi cinematografe îşi închid porţile. Vezi lista lor

Sute de cluburi, restaurante şi cinematografe îşi închid porţile. Vezi lista lor
Sursa foto: Foto: outofthedoghouse.ning.com
19 Noi 2015   •   11:51

Sute de cluburi, cinematografe sau teatre şi-ar putea închide porţile, din cauză că nu îndeplinesc cerinţele minime de siguranţă pentru clienţi. 

 
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice funcţionarea acestora în clădiri care prezintă risc seismic. 
 
Numai în Centrul Vechi din Capitală există 35 astfel de localuri. În aceeaşi situaţie se află şi săli de expoziţii şi cinematografe cunoscute. 
 
Teatrul Notarra din Capitală îşi va închide porţile, deoarece funcţionează într-o clădire pe care e afişată bulina roşie. La fel şi Cinematrograful Patria. Blocul în care funcţionează a fost construit în anul 1929 şi este încadrat în categoria pericol public. 
 
Legea vizează şi cluburile situate pe Bulevardul Magheru, Calea Victoriei şi Centrul Vechi, zonele cele mai afectate în caz de cutremur. Multe dintre acestea îşi desfăşoară activitatea în subsolul clădirilor, unde riscul e şi mai mare. 
 
Patronii localurilor vizate sunt revoltaţi de faptul că li se închid afacerile şi aşteaptă normele de aplicare a legii. 
 
Cei care nu vor respecta legea vor fi amendaţi cu sume între 50.000 şi 70.000 de lei şi în plus, vor rămâne şi fără autorizaţie de funcţionare. 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close