Antena 3 Actualitate Social Cum a reușit Poliția Română să prindă un șofer cu ajutorul Facebook după ce omorâse un om 

Cum a reușit Poliția Română să prindă un șofer cu ajutorul Facebook după ce omorâse un om 

27 Aug 2016   •   14:27
Cum a reușit Poliția Română să prindă un șofer cu ajutorul Facebook după ce omorâse un om 

Un șofer care a accidentat mortal o persoană în București în urmă cu câteva zile a fost prinsă cu ajutorul rețelei de socializare Facebook. Mai precis, după ce celebrul polițist Marian Godină a lansat un apel pe social media pentru identificarea persoanei care în urmă cu trei zile a lovit mortal un om pe Bulevardul Energeticienilor din București, iar apoi a fugit de la fața locului.

Godină a postat și mai multe imagini, iar mesajul său a făcut valuri, fiind distribuit de mii de ori. Iar presupusul infractor a fost prins. 

Povestește Godină: "Ne mai şicanăm pe pagina asta, ne mai contrazicem cu radare ascunse în boscheți, ne mai certăm, unii se mai jignesc între ei, mă mai jignesc şi pe mine, ne mai ironizăm, dar ce s-a întâmplat ieri pe Facebook mi se pare extraordinar. Mă refer la postarea în care vă rugam să ne ajutați în a găsi un autoturism şi pe conducătorul acestuia care părăsise locul unui accident mortal în care fusese implicat.
Înainte de a posta asta, le spusesem colegilor mei că sunt convins că până seara îl vom găsi.
Am reuşit, măcar pentru o zi, să rupem bariera aia urâtă, care nu ar trebui să existe şi care ne separă în două tabere: polițişti şi civili. Ieri ați fost polițişti. Şi unii chiar foarte buni. Am primit sute de mesaje, de fapt cred că am depăşit o mie. Poze, link-uri cu anunțuri auto, fel şi fel de indicii. Am citit cu atenție comentariile de la toate distribuirile postării. Peste 2000 de share-uri. Am găsit un comentariu în care era indicat chiar şi un număr de înmatriculare. Am fost în legătură permanentă cu colegul meu de la Brigada Rutieră, care are dosarul în lucru, iar el, la rândul lui, cu colegii aflați la serviciu, în teren. Nu era de serviciu, dar nu a ezitat să se îmbrace, să plece de acasă şi să meargă să verifice pista cea mai plauzibilă. Ştiind că era pe drum spre posibilul autor, iar eu sunt tocmai în Braşov, stăteam ca pe ace şi îl rugasem să mă sune şi să-mi spună şi mie ce face. M-a sunat în scurt timp: "Mariane, l-am găsit, ăsta e!"
Nu aş putea lucra la vreun birou, a fost atât de urât să particip la toată acțiunea de la distanță şi doar prin telefon, dar important e că maşina a fost identificată, la fel ca şi conducătorul auto, care a fost reținut.
Colegii mei de la Brigada Rutieră au lucrat toată noaptea şi la ora la care postez acest text, sunt încă la serviciu.
Vă mulțumesc mult pentru ajutor, eram sigur că nu trebuie să îmi fie ruşine să vă cerem sprijinul şi că vom găsi astfel suspectul, era clar că niciun polițist nu poate fi mai iscusit decât trei sute de mii de oameni. După ce conducătorul auto fusese deja identificat, oamenii încă îmi trimiteau mesaje: "Marian, e plin de poliție la mine în fața blocului, au găsit maşina aia." :)
Nu cred că există satisfacție mai mare a unui polițist, ca atunci când rezolvă un astfel de caz. 
Aceasta este satisfacția pe care sper să o simțiți si voi acum pentru că meritul este al tuturor ce s-au implicat.
Eu şi colegii mei de la Poliția Rutieră vă mulțumim!", a scris Marian Godină, pe Facebook. 
 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close