Antena 3 CNN Actualitate Social O fetiță refugiată din Ucraina le-a lăsat voluntarilor din Bistriţa jucăria ei în semn de mulțumire pentru mâncarea primită

O fetiță refugiată din Ucraina le-a lăsat voluntarilor din Bistriţa jucăria ei în semn de mulțumire pentru mâncarea primită

O voluntară din Bistriţa a rămas cu lacrimi în ochi atunci când o fetiță refugiată din Ucraina şi-a lăsat jucăria în semn de mulțumire pentru mâncarea primită.

O fetiță refugiată din Ucraina le-a lăsat voluntarilor din Bistriţa jucăria ei în semn de mulțumire pentru mâncarea primită
Sursa foto: stiridecluj.ro
de Claudia Popovici    |    01 Mar 2022   •   23:36

Peste 500.000 de persoane, în mare parte mame cu copii, au părăsit Ucraina, fugind din calea războiului. Cei mai norocoși au prins un transport în trenurile speranţei, alţii au parcurs un drum lung şi anevoios îndurând foamea şi frigul.

Numărul celor care sosesc în România creşte de la o oră la alta. Vama Siret, Isaccea şi Tulcea este plină de oameni disperați, copii îngheţaţi, speriați cu dor de casă şi normalitate.

Dar chiar şi aşa teama de război nu a înfrânt bunătatea. O demonstrează zilnic mii de voluntari care vin în întâmpinarea refugiaților, dar şi copiii care manifestă cea mai pură şi puternică emoție: recunoștința pentru tot ajutorul oferit.

Pentru ei fiecare gest, fiecare mână întinsă, fiecare zâmbet sau cuvânt blând este primit cu tot sufletul.

Aşa a făcut şi o fetiță care, odată ajunsă în România, a renunţat la ce a avea mai de preţ la ea pentru a-şi arăta mulțumirea faţă de voluntarii care i-au oferit o masă caldă, după un drum lung şi anevoios.

Mai exact, copila a decis să le lase voluntarilor jucăria ei în semn de mulţumire pentru căldura cu care a fost primită. Poate prin gestul său, fetița a ales să păstreze vie în suflet speranța că umanitatea mai are o șansă. În faţa acestui gest voluntarii au izbucnit în plâns.

„Am primit ieri o jucărie de la o fetiță din Ucraina căreia i-am dat de mâncare. Am crezut că mor! Opresc mulți în stație, mergând spre Ungaria. Mulți ne-au spus că le cer bani la ei la vamă, ca sa poată trece și bărbații.

E incredibil! Noi le dăm tuturor mâncare și băuturi calde, facem ce putem. În România intră ușor, dar de granița lor nu trec fără șpagă. Erau foarte supărați!”, spune o voluntară din Bistrița, potrivit stiridecluj.ro 

Bistrițeanca a publicat pe pagina sa de Facebook povestea și o poză cu jucăria primită de la fetiță.

Un gest așa de mic poate răscoli sufletul oricărui om, dar ne poate învăţa şi o lecție importantă: Dar din dar se face Rai, indiferent de circumstanțe. 

 

×
Subiecte în articol: Voluntari Bistriţa fetita refugiata jucarie
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close