Antena 3 CNN Actualitate Social Două gospodine cunoscute, Jamila şi Laura, s-au judecat pentru reţeta de ecler la tavă

Două gospodine cunoscute, Jamila şi Laura, s-au judecat pentru reţeta de ecler la tavă

Două dintre cele mai cunoscute gospodine de la noi, Jamila (Geanina Staicu-Avram) şi Laura Laurenţiu, au ajuns să se judece pentru o reţetă de prăjitură.

Două gospodine cunoscute, Jamila şi Laura, s-au judecat pentru reţeta de ecler la tavă
Sursa foto: Colaj Facebook/Youtube
de Georgiana Adam    |    15 Oct 2021   •   10:57

De curând, Tribunalul Bucureşti a pronunţat o primă sentinţă într-un proces în care s-au judecat cele două şi a fost deschis de Jamila, potrivit adevarul.ro.

În urmă cu doi ani, aceasta a reclamat că după ce a postat pe canalul său de Youtube un clip video cu o reţetă de ecler la tavă, competitoarea sa a raportat-o abuziv la Youtube, susţinând că difuzarea încalcă drepturile sale de autor. 

Mai exact, Laura Laurenţiu a reclamat că videoclipul Jamilei ar copia videoclipul său în care este prezentată reţeta de ecler. 

Jamila a cerut daune morale pentru că a fost numită "hoaţă de reţete"

Jamila are peste 1,5 milioane de urmăritori pe Youtube, iar Laura Laurenţiu aproape 200.000 de urmăritori.

În urma raportării, videoclipul Jamilei a fost şters de pe Youtube, fiind reactivat abia după 17 zile, după ce Jamila a făcut dovada că nu a încălcat drepturile de autor.

La proces, Jamila a arătat că prin raportarea abuzivă a fost prejudiciată cu peste 2.000 de euro şi a mai cerut daune morale de 1.000 de euro arătând că "pârâta nu a ţinut cont de influenţa pe care o are şi a incitat, prin postarea sa, publicul Facebook să o vadă pe reclamanta drept "hoaţă de reţete"”. 

Hotărârea instanţei în cazul celor două gospodine

În schimb, Laura Laurenţiu s-a apărat în proces susţinând că reţeta de ecler care îi aparţine şi pe care a raportat-o este diferită total reţeta clasică de ecler. 
Hotărârea instanţei 

Tribunalul Bucureşti a respins cererea Jamilei, obligând-o pe aceasta să îi plătească competitoarei sale cheltuieli de judecată de 5.000 de lei. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. 
 

×
Subiecte în articol: Jamila Laura Laurenţiu gospodine reteta ecler
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close