Antena 3 CNN Actualitate Social Iată cum se administrează corect ibuprofenul. Adevărul despre efectele medicamentului în caz de coronavirus

Iată cum se administrează corect ibuprofenul. Adevărul despre efectele medicamentului în caz de coronavirus

Până acum, cercetătorii nu au dovezi științifice dovedite actuale, împotriva utilizării ibuprofenului în tratarea simptomelor de coronavirus.

Iată cum se administrează corect ibuprofenul. Adevărul despre efectele medicamentului în caz de coronavirus
Sursa foto: Pixabay
11 Iun 2020   •   10:19

Producătorul medicamentelor Nurofen, este informat cu privire la răspândirea în spațiul public al unor informații despre utilizarea de steroizi și medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), inclusive ibuprofen, pentru atenuarea simptomelor COVID-19.

Pe baza tuturor informațiilor disponibile, în prezent nu există dovezi științifice care să facă o legătură între utilizarea ibuprofenului și agravarea simptomelor COVID-19.

Pot lua ibuprofen pentru a trata simptomele COVID-19 (Coronavirus)? Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și autoritățile medicale din Marea Britanie au recunoscut că puteți lua ibuprofen sau paracetamol pentru a trata simptomele COVID-19, scrie doctorulzilei.ro.

OMS nu recomandă împotriva utilizării ibuprofenului” – Organizația Mondială a Sănătății (OMS) Tweet, 19 martie 20201
Comisia din Regatul Unit a Grupului de Lucru al Experților în Domeniul Medicamentelor Umane privind coronavirusul (COVID-19) a concluzionat:
„Pacienții pot lua paracetamol sau ibuprofen atunci când se auto-tratează pentru simptomele COVID-19, cum ar fi febra și cefaleea.” – Scrisoarea CAS a Comisiei pentru medicamente umane, 14 aprilie 2020.

Pe baza tuturor informațiilor disponibile în acest moment, nu există nicio legătură dovedită științific între consumul fără prescripție medicală de ibuprofen și agravarea cazurilor de COVID-19. Ibuprofenul este un medicament binecunoscut, cu un profil de siguranță bun, folosit în mod eficient ca analgezic (reducerea durerii) și antipiretic (reducerea febrei) în automedicație de mai bine de 30 de ani.

×
Subiecte în articol: ibuprofen coronavirus
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close