Antena 3 CNN Actualitate Social Preotul-profesor care răspândeşte ştiri false despre vaccin, fără ca mai marii bisericii să îi ceară socoteală

Preotul-profesor care răspândeşte ştiri false despre vaccin, fără ca mai marii bisericii să îi ceară socoteală

Un preot-cadru universitar, doctor în Teologie, cu peste 50.000 de urmăritori pe Facebook, răspândeşte aproape zilnic, ştiri toxice despre vaccin. Totul sub ochii închişi ai bisericii. 

Preotul-profesor care răspândeşte ştiri false despre vaccin, fără ca mai marii bisericii să îi ceară socoteală
Sursa foto: Facebook
de Alexandra Dima    |    09 Sep 2021   •   15:51

Preotul Ioan Istrati este lector la Universitatea „Ovidius” din Constanța, în cadrul Facultății de Teologie şi, de asemenea, lucrează la Arhiepiscopia Tomisului. Una din pasiunile sale pare să fie răspândirea ştirilor false despre vaccinul anti-COVID.  Iar după zecile de mii de urmăritori, pare să aibă succes, notează DCNews.  

”500 de români mor zilnic de cancer deși majoritatea ar fi putut fi salvați. Statul se isterizează pentru câteva zeci de comorbizi. Complicitate la crimă”; ”Logica oii. Decât muci și febră, mai bine niște miocardită și niște cheaguri de sânge pe creier. Sună mai elegant”; ”Nu vreau să fiu profet mincinos, dar cine ar răspunde dacă cei 1 miliard de oameni vaccinați ar dezvolta boli cardiace grave? Asta ca să fiu delicat. Vă spun eu: nimeni” – sunt doar câteva mostre din postările preotului Ioan Istrati. 

”Așa e, părinte! Doamne ajută!”

Om cu carte, lectorul universitar îşi ambalează veridic elucubraţiile anti-vaccin, pornind de la capete de adevăr. Iar oamenii reacţionează cu ”Așa e, părinte! Doamne ajută!”... 

Perlele de mai sus sunt montate toate pe faptul real că România ocupă locul 1 în Europa ca mortalitate a populaţiei din cauza bolilor cardiovasculare, cu o medie de 109 decese la 100.000 de locuitori. Dar de aici la a decreta că decesele sunt legate de vaccinul anti-COVID, e cale lungă. 

Culmea este că nici Universitatea „Ovidius” din Constanța și nici Arhiepiscopia Tomisului nu au schiţat nicio reacţie faţă de postările extrem de toxice ale preotului Ioan Istrati. 

De la debutul campaniei şi până la momentul publicării acestui articol, în România au fost vaccinate 5.300.634 persoane, dintre care 5.185.451 cu schemă completă. Cele aproximativ 30 de procente de populaţie vaccinată sunt cu mult sub media europeană de 70%.

 


 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close