Antena 3 CNN Actualitate Social Legătura dintre vreme și cumpărăturile online. Temperaturile care ne fac să cheltuim mai mult

Legătura dintre vreme și cumpărăturile online. Temperaturile care ne fac să cheltuim mai mult

Potrivit specialiștilor, zilele însorite sau ploioase nu ne influențează doar starea de spirit, ci și apetitul pentru cumpărături.

Legătura dintre vreme și cumpărăturile online. Temperaturile care ne fac să cheltuim mai mult
Sursa foto: Getty images John Lamb
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Mai 2023   •   10:09

Mai mulți specialiști din mediul online au analizat modul în care vremea influențează apetitul românilor pentru cumpărături.

Astfel, potrivit studiului, în zilele ploioase sau cu temperaturi scăzute, românii au tendința de a cumpăra mai mult, fiind o consecință a faptului că își petrec timpul în casă.

"Vremea influențează comportamentul sau apetitul pentru shopping. Într-un weekend cu vreme ploioasă, apetitul pentru cumpărături este mult mai mare.

Vorbim despre o dublare a interesului, în comparație cu zilele însorite, când utilizatorii aleg varianta de a ieși în aer liber", a spus Cristian Bolocan, specialist ecommerce.

Citește și: Asigurare RCA mai ieftină, timp de trei ani, pentru această categorie de şoferi români

Mai mult, efectul pe care vremea îl are asupra apetitului pentru cumpărături este confirmat și la nivelul campaniilor de promovare, reclamele fiind adaptate în funcție de prognoza meteo.

"Promovarea produselor care sunt influențate de vreme este conectată în timp real cu sistemele meteo.

Asta înseamnă că, în momentul în care începe să se schimbe vremea, putem să vedem reclame ale unor produse care sunt specifice momentului respectiv", a mai adăugat expertul.

×
Subiecte în articol: cumparaturi shopping vremea
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close