Antena 3 CNN Actualitate Social Legumele infectate cu Listeria, retrase și din România. Anunțul autorităților

Legumele infectate cu Listeria, retrase și din România. Anunțul autorităților

Legumele infectate cu Listeria, retrase și din România. Anunțul autorităților
06 Iul 2018   •   20:09

Scandalul legumelor congelate, infectate cu Listeria, o bacterie atât de periculoasă încât ar fi dus la moartea a 9 persoane, în Europa, a ajuns și în țara noastră.

Distributorii producătorului din Ungaria, la care s-ar fi semnalat contaminarea, au retras de la vânzare toate produsele până când autoritățile vor avea rezultatele testelor de laborator care să arate dacă sunt sigure pentru sănătate, scrie stirileprotv.ro.

“Este o măsură de prevenție, loturile infectate n-au ajuns la noi în țară”, spun oficialii, deși organismul european pentru prevenția bolilor ne include pe lista țărilor unde ar fi ajuns legumele suspecte.

Rând pe rând, oameni din Finlanda, Marea Britanie, Suedia, Danemarca şi Austria au început să se îmbolnăvească. 47 la număr, 16 dintre ei au fost internaţi în spital iar 9 ar fi murit din această cauză.

Autorităţile noastre au prelevat probe din spanac, mazăre, porumb şi fasole, toate congelate, pentru a vedea dacă sunt sau nu infectate cu aceasta bacterie extrem de periculoasă. Atenţie însă, decizia a venit abia după ce firmele care aduc în România marfa din Ungaria au decis în mod voluntar să retragă produsele de la vânzare, ca o metodă de prevenţie.

×
Subiecte în articol: legume România
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close