Antena 3 CNN Actualitate Social Mărturia cutremurătoare a colegului de celulă a lui Stan Mustață: ”A fost un program de tortură al A.N.P. Când am ajuns la Giurgiu a început calvarul

Mărturia cutremurătoare a colegului de celulă a lui Stan Mustață: ”A fost un program de tortură al A.N.P. Când am ajuns la Giurgiu a început calvarul

Mărturia cutremurătoare a colegului de celulă a lui Stan Mustață: ”A fost un program de tortură al A.N.P. Când am ajuns la Giurgiu a început calvarul
15 Aug 2018   •   23:41

Judecătorul Stan Mustață a murit pe 8 august în urma unui infarct miocardic. Stan Mustață era închis în penitenciarul Rahova.

Pe 11 mai 2016, judecătorul Stan Mustață a fost condamnat definitiv de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție, la 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Antena 3 a prezentat în exclusivitate scrisoarea trimisă de unul dintre colegii de celulă a lui Stan Mustață, care a prezentat momentele teribile prin care a trecut fostul judecător.

”Stimați Domni,

Sunt cetățean israelian, am 67 de ani, sunt tatăl a cinci copii dintre care doi sunt minori și sunt condamnat definitiv într-un dosar cu provocare, semnat de domnul general Dumbravă. Doresc să supun atenție Domniilor voastre povestea tristă a lui Stan Mustață, deoarece am trecut prin ea împreună cu alți doi deținuți de cetățenie străină. 

Povestea mea începe în ziua de 3 iulie 2018, ora 7:00 a.m, când după apelul de dimineață, nimic nu prevestea că acea zi nu mai avea să se termine. A venit apelul de seară la ora 19:00 și totul părea normal, dar în realitate nu era. În cameră eram 3 deținuți cetățeni străini și la ora 2:00 a.m în dată de 4 iulie 2018 nu dormeam încă. La ora 2:30 au apărut mascații și ne-au obligat să ne strângem bagajul pentru transfer, fără să precizeze de ce și unde ne vor duce, acordându-ne 5 minute pentru această operațiune. Strânsul bagajelor a durat 60 de minute după care am fost duși în P.P.D, unde mai erau circa 30 de deținuți.

Noi, cei 3 deținuți străini, am fost separați de restul deținuților și puși într-o cameră în care se afla un singur deținut, judecătorul Mustață. Eu și unul dintre colegi cunoscându-l, am intrat în vorbă cu dânsul, dar și-a cerut scuze spunându-ne cp nu știe nimic, că se simte foarte rău și că probabil, după ce pornim la drum, dacă i se va îmbunătăți starea, va vorbi cu noi. L-am ajutat cu bagajele ce-i aparțineau, acestea fiind foarte grele. Într-un final, ne-au urcat în două mijloace de transport ale penitenciarului Rahova. Precizez că niciunul dintre cei 32 de deținuți nu știau nimic despre motivul sau destinația noastră, știam doar că este vorba despre o cursă specială. Am pornit la ora 05:15 a.m, în data de 4 iulie 2018, noi 4, judecătorul Mustață și noi, cei 3 cetățeni străini. Eram pe o listă separată de la A.N.P și am fost urcați într-o mașină cu capacitatea de cca 14 locuri, iar ceilalți 28 de deținuți au fost înghesuiți într-o mașină similară, o parte dintre ei rămânând în picioare până la finalul cursei.

Părerea mea este că noi, cei 3 cetățeni străni am fost victime colaterale cursei speciale în programul diabolic de tortură al A.N.P-ului având în vedere că niciunul dintre cei 4 din mașină nu avea de executat o pedeapsă mai mare de 13 ani, pentru a se justifica transferul la Penitenciarul Giurgiu.

Pentru niciunul nu exista un motiv legal sau moral ca să justifice mutrea. Pe parcursul călătoriei Stan Mustață s-a simțit din ce în ce mai rău. A trebuit să cerem de la cei care ne păzeau pungi de plastic goale pentru vomă. Eu fiind cardiac, mi-am dat seama după amorțeala brațului stâng și transpirația abundentă că domnul jduecător are un preinfarct sau un infarct și i-am alertat pe cei care ne păzeau. Aceștia nu au făcut nimic, au spus doar că se va rezolva totul la Giurgiu. Așa am aflat destinația finală. Am ajuns acolo în jurul orei 06:30. Cu toate că noi, cei 3 cetățeni străini aveam foarte multe bagaje, am cărat și bagajul lui Mustață. Calvarul abia începea.

P.P.D la Giurgiu are cameră de o persoană, în cae noi am fost înghesuiți 8-10 persoane, dintre care majoritatea fumau. După 2 ore s-a terminat P.P.D-ul și în acest timp nu l-am mai văzut pe Mustață. Ni s-a spus că a fost dus la infirmerie. După alte câteva ore am ajuns să fiu repartizat într-o cameră. Din cauza efortului cu bagajele și dat fiind că eram nedormit de peste 36 de ore, am leșinat, având o criză de pierdere a cunoștinței. M-am trezit la Spitalul Județean Giurgiu. După o serie de analize, am fost externat și m-am întors la P.M.S Giurgiu. După câteva zile am aflat că Mustață a fost mutat la Spitalul Penitenciarului Jilava. Profit de ocazie și vă rog să transimiteți condoleanțele mele familiei Mustață, dar și faptul că îi stăm la dispoziție ca martori cu proceruda de torturare a judecătorului Stan Mustață.”

×
Subiecte în articol: mustata marturie coleg tortura Giurgiu rahova
Parteneri
Horoscop 25 septembrie - 1 octombrie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close