Antena 3 CNN Actualitate Social Măsuri în cazul epidemiei de gripă. Mijloacele de transport în comun sunt dezinfectate în trei mari oraşe din ţară

Măsuri în cazul epidemiei de gripă. Mijloacele de transport în comun sunt dezinfectate în trei mari oraşe din ţară

Măsuri în cazul epidemiei de gripă. Mijloacele de transport în comun sunt dezinfectate în trei mari oraşe din ţară
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
31 Ian 2019   •   12:33

Mijloacele de transport în comun din Cluj-Napoca, Braşov şi Constanţa sunt dezinfectate cu substanţe speciale, pentru prevenirea apariţiei gripei, procedura fiind aplicată la capetele de linie şi în sălile de aşteptare, de personalul angajat pentru curăţenie.

Directorul Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca, Liviu Neag, a declarat, joi, că s-a dispus o creştere a frecvenţei dezinfecţiei în mijloacele de transport în comun.

Reprezentanţii DSP Cluj au declarat, la rândul lor, că, joi, erau înregistrate 41 de cazuri de gripă în judeţul Cluj, diagnosticate clinic şi cu test rapid.

Şi la Braşov, autorităţile au decis ca, de joi, atât autobuzele RAT Braşov, cât şi sălile de aşteptare de la capetele de linie să fie dezinfectate cu substanţe pe bază de clor.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri dimineață, epidemie de gripă, după ce au fost înregistrate 61 de decese din cauza virusului, de la începutul acestui sezon. Ministrul a precizat că „s-a constatat epidemia”.

Sorina Pintea a spus că obiectivul MS este reducerea numărului de cazuri severe şi de decese din cauza gripei.

Citește și: Măsuri de urgență în școli, din cauza gripei. Mai multe unități de învățământ din București vor fi închise

Citește și: Epidemie de gripă. Ce trebuie să faci ca să te ferești de virus

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: epidemie gripa transport
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close