Antena 3 CNN Actualitate Social Medicamentul banal luat de femeile însărcinate care poate întârzia vorbirea la copii

Medicamentul banal luat de femeile însărcinate care poate întârzia vorbirea la copii

Medicamentul banal luat de femeile însărcinate care poate întârzia vorbirea la copii
07 Feb 2018   •   18:25

Un studiu recent efectuat de specialiștii de la Icahn School of Medicine – Mount Sinai demonstrează că există o legătură semnificativă statistic între utilizarea paracetamolului și întârzierea dezvoltării vorbirii la copilașii cu vârsta de 30 de luni.

Peste 700 de femei cu sarcina între 8 și 13 săptămâni au acceptat să declare câte tablete de Paracetamol au luat între momentul concepției și cel al debutului studiului și să ofere o probă de urină pentru determinarea concentrației de  medicament.

Apoi, în momentul în care copiii lor au împlinit 30 de luni, li se testat nivelul de dezvoltare a vorbirii, lucru care se măsoară prin numărul de cuvinte cunoscute de copil la acel moment. Cei care au un vocabular mai redus de 50 de cuvinte sunt considerați ca având o întârziere în dezvoltarea vorbirii.

Dintre gravidele participante la studiu, 59% au folosit Paracetamolul în primul trimestru de sarcină, iar întârzierea vorbirii a fost înregistrată la aproximativ 10 % dintre copii, potrivit unica.ro.

×
Subiecte în articol: sarcina medicament paracetamol copii
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close