Antena 3 CNN Actualitate Social Mitropolitului Banatului, apel către preoți: ”Să dea dovadă de solidaritate față de familiile care au avut de suferit în urma furtunii”

Mitropolitului Banatului, apel către preoți: ”Să dea dovadă de solidaritate față de familiile care au avut de suferit în urma furtunii”

Mitropolitului Banatului, apel către preoți: ”Să dea dovadă de solidaritate față de familiile care au avut de suferit în urma furtunii”
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
20 Sep 2017   •   13:54

Furtuna de duminică a afectat Catedrala Mitropolitană din Timișoara, precum și 35 de biserici și zeci de case parohiale din Arhiepiscopia Timișoarei. Mitropolitul Banatului a fost în parohiile afectate și le cere preoților din toate bisericile să dea dovadă de solidaritate cu cei afectați de furtună.

Potrivit tion.ro, Mitropolitul Banatului îndeamnă preoții să-i sprijine pe cei care au avut decese în familiile lor, oferindu-se locuri de veci gratuite și scutirea de orice contribuție financiară și să se acorde și în continuare ajutoare financiare sau materiale celor care au trecut prin această încercare.

”Rog pe toți preoții din eparhie să dea dovadă de multă solidaritate față de familiile care au avut de suferit în urma furtunii, ca, într-un timp cât mai scurt, bisericile, casele și școlile afectate să poată fi utilizate de beneficiarii lor. În acest moment se efectuează reparații la majoritatea bisericilor și caselor afectate de furtună, asigurându-se minimul necesar din fondurile protopopești de întrajutorare, precum și din fondul Centrului eparhial de solidaritate creștină, ținându-se seama, în mod special, de casele familiilor cu resurse financiare insuficiente, întrucât mulți dintre cei încercați în aceste zile nu reușesc să depășească o astfel de situație. Mulțumim Preafericitului Patriarh Daniel care în aceste momente a fost alături de noi, asigurându-ne de un ajutor financiar pentru refacerea bisericilor, caselor parohiale și locuințele credincioșilor din Mitropolia Banatului”, a transmis mitropolitul Banatului ÎPS Ioan.

La Catedrala Mitropolitană și la celelalte biserici și mănăstiri se vor oficia slujbe de pomenire pentru toți cei care și-au pierdut viața în urma furtunii, dar și slujbe pentru însănătoșirea grabnică a răniților. Peste 40 de oameni din Timișoara și Județul Timiș, printre care și copii, sunt internați în spitale.

×
Subiecte în articol: preoti apel furtuna Banat
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close