Antena 3 CNN Actualitate Social Motivare: Gregorian Bivolaru și-a recunoscut fapta. Ce decizie a luat liderul MISA după ce a scăpat de pușcărie

Motivare: Gregorian Bivolaru și-a recunoscut fapta. Ce decizie a luat liderul MISA după ce a scăpat de pușcărie

Motivare: Gregorian Bivolaru și-a recunoscut fapta. Ce decizie a luat liderul MISA după ce a scăpat de pușcărie
de M.Z.    |    19 Sep 2017   •   15:32

Motivarea deciziei de eliberare a lui Grigorian Bivolaru scoate la iveală un amănunt inedit al întregului proces penal. Guru a recunoscut în fața instanței Judecătoriei Bistrița că a fost acuzat pe drept, și-a asumat condamnarea de șase ani și că nu va mai face aceeași greșeală și a doua oară, potrivit libertatea.ro.

Fiind ascultat de către instanță, petentul declară că în opinia sa este îndreptățit pentru a fi liberat condiționat întrucât a realizat 45 de credite și că zilele executate în detenție sunt suficiente pentru fapta pentru care a fost condamnat și pe care și-o asumă și o regretă. Totodată declară că a luat decizia ca niciodată să nu mai discute cu o persoană sub 18 ani pentru a nu mai ajunge în situația de față, perioada petrecută în detenție fiind una edificatoare”, consemnează judecătorul în motivare.

Situația nou creată vine după ce ani de zile Guru Bivolaru a fugit de autorități sub pretextul că i-au fabricat dosarul penal de corupere în care a și fost condamnat definitiv.

Pe 13 septembrie, fondatorul Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Bistriţa, după ce decizia dată săptămâna trecută de judecători nu a fost contestată de către procurori.

Gregorian Bivolaru a executat un an şi două luni din pedeapsă.

Liderul MISA a fost prins în Franţa în 26 februarie 2016, fiind extrădat în România în 22 iulie, pentru executarea pedepsei de şase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor, primită în 14 iunie 2013, printr-o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

×
Subiecte în articol: gregorian bivolaru condamnare guru minore
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close