Antena 3 CNN Actualitate Social Primăria Capitalei face noi precizări despre semafoarele din București, care ar fi fost accesate ilegal

Primăria Capitalei face noi precizări despre semafoarele din București, care ar fi fost accesate ilegal

Primăria Capitalei face noi precizări despre semafoarele din București, care ar fi fost accesate ilegal
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
16 Ian 2019   •   16:03

Update: ,,Procurorii au ridicat mai multe laptopuri de la Compania Municipală a Managementului în dosarul privind semafoarele din Capitală care ar fi fost accesate ilegal, au precizat surse apropiate anchetei, care mai subliniază că există şi ipoteza ca, de fapt, să fi fost vorba de o defecţiune tehnică.”, facem următoarele precizări:

1. Procurorii NU au ridicat laptopuri de la sediul Companiei Municipale Management Trafic București S.A.
2. După cum am anunțat și în comunicatele anterioare, excludem variantele unor defecțiuni tehnice sau erori umane. Personalul Companiei Municipale Management Trafic București S.A. este unul calificat, cu experiență de peste 10 ani în domeniu, perioadă în care nu s-a mai confruntat cu situații de genul celei semnalate anchetatorilor la sfârșitul lunii decembrie 2018. 
3. Atragem atenția asupra faptului că, în lipsa unor comunicate oficiale din partea autorităților competente care anchetează cazul, știrile ,,pe surse”, care lansează diferite ipoteze, nu fac decât să inducă publicul în eroare.

Știrea inițială

Procurorii au ridicat mai multe laptopuri de la Compania Municipală a Managementului în dosarul privind semafoarele din Capitală care ar fi fost accesate ilegal, au precizat surse apropiate anchetei, care mai subliniază că există şi ipoteza ca, de fapt, să fi fost vorba de o defecţiune tehnică.

Anchetatorii iau în calcul, în cauza privind semafoarele din Capitală, care ar fi fost accesate ilegal în urmă cu câteva săptămâni, să fie vorba de o defecţiune tehnică şi nu de o intervenţie a cuiva, au precizat surse apropiate anchetei.

DIICOT a preluat cazul semafoarelor care ar fi fost accesate ilegal în Bucureşti, procurorii deschizând dosar penal pentru fapte pentru infracţiunile de acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice

Potrivit PMB, în data de 28 şi 29 decembrie, reprezentanţii Companiei Municipale Management Trafic Bucureşti S.A. au depus o plângere penală după ce ar fi avut loc accesări ilegale ale echipamentelor de semaforizare, „cu potenţiale consecinţe deosebit de grave”.

Citește și: Măsură radicală luată de Primăria Capitalei, după incidentul cu semafoarele

 

Citește și: Viceprimarul Capitalei, despre sistemul de semaforizare accesat ilegal: „Vom depune plângere penală”

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: ilegal
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close