x close

Numeroase percheziții în cinci judeţe şi în Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală

21 Iun 2017   •   08:13
Numeroase percheziții în cinci judeţe şi în Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală Foto: Intact Images

Percheziții de amploare se vor desfășura astăzi în județele Ilfov, Călăraşi Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa şi municipiul Bucureşti.
Poliţiştii din Călăraşi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, fac miercuri dimineaţă 43 de percheziţii în aceste judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală, rambursări ilegale de T.V.A. şi spălare de bani în domeniul livrărilor intracomunitare de produse alimentare, urmând să fie puse în executare 45 de mandate de aducere.

Prejudiciul în acest caz este 14,5 milioane de lei.

"Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, rambursări ilegale de T.V.A. şi  spălare de bani în domeniul livrărilor intracomunitare de produse alimentare. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2010 – 2015, reprezentanţii unor societăţi comerciale cu sedii în judeţul Călăraşi şi în Bucureşti, ar fi conceput şi implementat un mecanism de sustragere de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, prin efectuarea de livrări intracomunitare fictive de mărfuri", a precizat Poliţia Română.

Sursă: Agerpres
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati