Antena 3 CNN Actualitate Social Oraşul din România unde se trăieşte mai bine decât în Miami, Toronto sau Los Angeles

Oraşul din România unde se trăieşte mai bine decât în Miami, Toronto sau Los Angeles

Oraşul din România unde se trăieşte mai bine decât în Miami, Toronto sau Los Angeles
Sursa foto: Foto: pixabay.com
01 Feb 2019   •   14:07

Municipiul Cluj-Napoca este lider în clasamentul naţional privind calitatea vieţii şi se află pe poziţia 106 din 226 de oraşe incluse în topul mondial Numbeo pentru 2019.

Deşi se poziţionează abia aproape de jumătatea clasamentului mondial, Cluj-Napoca surclasează alte trei oraşe din România, între care şi capitala: Timişoara (126), Iaşi (143) şi Bucureşti (168). 

Peste 15% dintre români s-ar muta la Cluj-Napoca datorită calităţii vieţii, acesta fiind şi cel mai atractiv oraş secundar din România, relevă Banca Mondială.

„În ceea ce priveşte preferinţa oamenilor, s-a răspuns la un chestionar aplicat la nivel naţional în perioada martie – aprilie 2017 pe un eşantion de 1.250 de respondenţi care au fost întrebaţi în ce oraş din România s-ar muta dacă ar avea posibilitatea să se mute în alt oraş faţă de cel în care locuiesc”, arată studiul făcut de Banca Mondială, în colaborare cu Comisia Europeană, scopul fiind regândirea politicii de dezvoltare regională pe perioada de programare 2021-2027”, scrie ziuadecluj.ro

×
Subiecte în articol: Cluj România oras Miami Toronto los angeles
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close