Antena 3 CNN Actualitate Social S-a aflat! Acesta este cea mai căutată meserie din România. Sigur nu te așteptai la așa ceva

S-a aflat! Acesta este cea mai căutată meserie din România. Sigur nu te așteptai la așa ceva

S-a aflat! Acesta este cea mai căutată meserie din România. Sigur nu te așteptai la așa ceva
Sursa foto: foto: Pixabay.com
21 Feb 2019   •   04:30

Meseria de şofer rămâne cea mai căutată pe piaţa muncii din România, deficitul de candidaţi fiind generat şi de atractivitatea sporită a joburilor de transport internaţional, potrivit studiului "Indexul locurilor de muncă". 

Conform cercetării, deficitul acut de candidaţi în categoria şoferilor se reflectă cu precădere în numărul mare de anunţuri de angajare publicate de companii în ultimele şase luni ale anului 2018 (cu o creştere de 2% faţă de aceeaşi perioadă din 2017). Astfel, "şoferi - servicii auto - curierat" rămâne şi în al doilea semestru al anului trecut categoria care a adunat cele mai multe locuri de muncă, întrunind peste 45.500 de oferte active. 

Totodată, domeniul se află pe primul loc şi din punct de vedere al numărului de aplicanţi în a doua jumătate a anului precedent - peste 160.000 de candidaţi unici, ofertele de job generând peste 1,5 milioane de aplicaţii unice, se arată în analiză. 

Pentru un post de şofer publicat aplică, în medie, 42 de candidaţi, iar durata aproximativă de ocupare a unui loc de muncă pentru această poziţie este de 18 zile. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: sofer meserie România analiza
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close