Antena 3 CNN Actualitate Social S-au modificat condițiile în care românii pot călători în străinătate cu copiii minori

S-au modificat condițiile în care românii pot călători în străinătate cu copiii minori

S-au modificat condițiile în care românii pot călători în străinătate cu copiii minori
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    18 Iul 2018   •   16:46

Guvernul a aprobat o Hotărâre care modifică Legea privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, respectiv prevederile care stabilesc condiţiile de călătorie în străinătate a cetăţeanului român minor.

„Au fost modificate prevederile referitoare la exprimarea acordului unuia dintre părinţi cu privire la ieşirea din ţară a copilului împreună cu celălalt părinte, fiind creată posibilitatea exprimării unui singur acord pentru o perioadă de până la 3 ani şi pentru mai multe călătorii în străinătate. Legea stabileşte termenul maxim de trei ani, dar părintele poate să-şi dea acordul pentru perioade mai scurte sau pentru fiecare călătorie în parte ca şi până acum. Totodată, a fost eliminată obligativitatea menţionării scopului deplasării şi rutei”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Până acum, potrivit reprezentanţilor MAI, părintele care călătorea cu minorul în străinătate avea nevoie, la fiecare excursie, de o declaraţie la notar (procură) de la celălalt părinte.

×
Subiecte în articol: minori vacanţă strainatate
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close