Antena 3 CNN Actualitate Social Din tainele unei metode inumane de spălare a creierului. Ce erau în stare să facă legionarii

Din tainele unei metode inumane de spălare a creierului. Ce erau în stare să facă legionarii

Din tainele unei metode inumane de spălare a creierului. Ce erau în stare să facă legionarii
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    01 Aug 2016   •   15:35

În primii ani ai regimului comunist în România, autorităţile nou-instaurate au declanşat o adevărată teroare în rândul populaţiei. Cea mai cumplită metodă a fost reeducarea din penitenciare, acolo unde erau aplicate metode sadice, greu de imaginat prin care oamenii deveneau fie torţionari, fie victime, potrivit Adevărul.ro.

În penitenciarul de la Piteşti, unde erau închişi tineri a început un proces unicat în istoria României, prin cruzime şi sadism, de spălare a creierelor. Era numită reeducare, iar tinerii bănuiţi de lipsă de loialitate faţă de comunism erau torturaţi cu sălbăticie. Ei erau dezumanizați şi transformați într-o legumă sau într-o bestie. Era iadul în care victima, pentru a supravieţui, devenea călău. Totul era ţinut la secret şi vina aruncată mai apoi asupra legionarilor. 

”A fost practicată toată gama - posibilă şi imposibilă - a torturilor: diferite părţi ale corpului erau arse cu ţigara, au fost deţinuţi cărora li s-au necrozat fesele şi le-au căzut, cum cade carnea de pe leproşi. Alţii au fost obligaţi să mănânce o gamelă de fecale (...)”, scria Virgil Ierunca, victimă a sistemului.

×
Subiecte în articol: penitenciar Pitești
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close