Antena 3 CNN Actualitate Social Sondaj. Ce spun românii despre cazul violatorilor din Vaslui

Sondaj. Ce spun românii despre cazul violatorilor din Vaslui

Sondaj. Ce spun românii despre cazul violatorilor din Vaslui
05 Aug 2015   •   17:34

Cazul violului  din județul Vaslui a făcut obiectul unor dezbateri intense în spațiul public din România cu precădere după decizia instanței cu privire la cercetarea în libertate a suspecților, se arată într-un sondaj IRES făcut la comanda Digi24.ro pe 30 iulie.

Pe fondul unui climat de relativă siguranță resimțită la nivelul localității în care trăiesc, doar 9% dintre participanții la un studiu IRES declară că au cunoștință de un caz de viol care a avut loc în comunitatea lor. 84% dintre cei chestionați cred însă că, în România, pedepsele pentru infracțiunile de viol sunt prea blânde.

94% dintre  respondenți au auzit despre cazul violului din Vaslui urmat de cercetarea suspecților în stare de libertate  și mai bine de 6 din 10 din totalul respondenților  s-au declarat interesați de subiect. Principalul mijloc de informare cu privire la acest caz este televiziunea - 89% dintre respondenții informați au aflat de la televizor. Doar 14% dintre participanții la studiu cred că presa a dat prea multă atenție acestui caz.

Cei mai mulți dintre respondenți sunt de părere că decizia instanței de a-i cerceta în stare de libertate pe cei 7 suspecți nu este corectă.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.015 indivizi de 18 ani și peste, tipul eșantionului: multi-stratificat, probabilist, reprezentativ la nivel național, cu o reprezentativitate: eroare maximă tolerată de ± 3,1%.

×
Subiecte în articol: viol violatori violatorii din Vaslui
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close