Antena 3 CNN Actualitate Social Trei minori sunt cercetaţi pentru profanare de morminte în Cimitirul Evreiesc

Trei minori sunt cercetaţi pentru profanare de morminte în Cimitirul Evreiesc

Trei minori sunt cercetaţi pentru profanare de morminte în Cimitirul Evreiesc
Sursa foto: Foto: pixabay.com
25 Apr 2017   •   12:31

Trei minori cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani sunt cercetaţi pentru profanare de morminte, după ce ar fi distrus mai multe monumente funerare din interiorul unui cimitir situat pe raza sectorului 4, anunţă Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

 „La data de 24 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei 16 au identificat trei minori, cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani, bănuiţi de comiterea infracţiunii de profanare de morminte, prin distrugerea unor monumente funerare din interiorul unui cimitir situat pe raza sectorului 4. În fapt, în aceeaşi zi, 24 aprilie a.c., subunitatea de poliţie a fost sesizată de către o persoană cu privire la faptul că în cimitirul comunităţii sale a observat mai multe monumente funerare ce prezentau distrugeri.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, care a demarat cercetarea, constatând faptul că în interiorul cimitirului ce se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 140.000 mp se află mai multe monumente funerare desprinse din socluri şi căzute la pământ, unele datorită vechimii şi a influenţei factorilor atmosferici iar un număr de 10 pietre comemorative păreau a fi sparte ca urmare a unor acţiuni de lovire", se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Poliţiştii au stabilit faptul că, în urmă cu aproximativ 10 zile, adolescenţii ar fi escaladat gardul împrejmuitor şi, din teribilism, au tras de pietrele funerare, lovindu-le cu picioarele.

"Având în vedere că locaţia este asigurată cu pază umană, agenţii societăţii care îşi desfăşoară activitatea în acest punct de lucru au fost sancţionaţi contravenţional, în baza Legii nr. 333/2003, în acelaşi timp secţia de poliţie sesizându-se din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu cu privire la modul în care şi-au exercitat atribuţiile de serviciu cei îndrituiţi cu paza obiectivului. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de morminte, cei trei minori fiind încredinţaţi familiilor", potrivit sursei citate.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: minori
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close