Antena 3 CNN Actualitate Social Tudor Chirilă, mesaj pentru autorităţi: "Sunt îndreptățit să cer compensare pentru că mi s-a interzis să muncesc"

Tudor Chirilă, mesaj pentru autorităţi: "Sunt îndreptățit să cer compensare pentru că mi s-a interzis să muncesc"

Tudor Chirilă a lansat un apel către autorități despre care spune că, la un an de zile de la debutul pandemiei, ignoră problemele ce derivă din restricționarea activității unei industrii întregi.

Tudor Chirilă, mesaj pentru autorităţi: "Sunt îndreptățit să cer compensare pentru că mi s-a interzis să muncesc"
Sursa foto: Facebook Tudor Chirilă
de Claudia Popovici    |    29 Mar 2021   •   18:38

Tudor Chirilă se declară revoltat şi nemulțumit de măsurile existente pe care le consideră insuficiente a acoperi toți actorii care compun industria spectacolului.

El a subliniat că mesajul nu este despre el deși, ca artist ar putea fi îndreptățit să ceară compensații pentru că i s-a interzis să muncească.

„Sectorul cultural este în colaps

"Sectorul cultural este în colaps. La un an de zile de la debutul pandemiei suntem în aceeași situație cu un guvern care pur și simplu ignoră problemele ce derivă din restricționarea activității unei industrii întregi. Nu tu compensare pentru interzicerea dreptului de a munci, nu tu plan de relansare coerent. Măsurile existente sunt insuficiente pentru a acoperi toți actorii care compun industria.(...) Asta în timp ce alte țări europene se află deja la a șasea tranșă de ajutor compensatoriu.

Tudor Chirilă:"Sunt îndreptățit să cer compensare pentru că mi s-a interzis să muncesc”

„Nu, postarea asta nu este despre mine și nevoie mele (deși sunt îndreptățit la fel ca oricare artist să solicit compensare pentru că mi s-a interzis să muncesc), ci mai mult despre artiștii sau organizațiile independente care riscă să nu se mai poată susține pentru a-și face meseria în situația dată", a mai spus Tudor Chirilă pe Facebook.

„Eu am un buffer și pot să trăiesc din rezerve”

Noi suntem artiști mainstream, eu am un buffer și pot să trăiesc din rezerve. Dar luministul nostru a trebuit să se reprofileze, acum lucrează la o companie de electricitate pentru că nu mai putea să trăiască. Toate echipele tehnice din spatele unui artist sunt afectate. Avem o agenție de management, dacă pierdem oamenii ăștia, ei nu se vor mai întoarce.

Este vorba de ecosistemele din jurul artiștilor mari, tehnicieni, ingineri de sunet. Normal că oamenii ăștia ar trebui compensați, lor li s-a interzis să muncească”, afirmă Tudor Chirilă, muzician, compozitor, actor și producător, pentru economedia.ro

×
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close