Antena 3 CNN Actualitate Şofer amendat de un poliţist "sub acoperire", după o manevră greşită într-un sens giratoriu în Oradea

Şofer amendat de un poliţist "sub acoperire", după o manevră greşită într-un sens giratoriu în Oradea

Un şofer a fost amendat cu 870 de lei pentru o greşeală comisă într-un sens giratoriu, în apropiere de Oradea, după ce a tăiat faţa unui autoturism neinscripţionat al Poliţiei.

Şofer amendat de un poliţist "sub acoperire", după o manevră greşită într-un sens giratoriu în Oradea
Sursa foto: YouTube
de Alin Tarnovschi    |    08 Mar 2021   •   16:55

Totul s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, în sensul giratoriu de la intersecţia străzii Nufărului cu Centura Oradea, iar scena a fost filmată de o cameră de supraveghere montată pe bordul unui autoturism care se afla în spatele maşinii neinscripţionate a Poliţiei.

Poliţistul, care purta uniforma de serviciu, se afla la volanul unui autoturism marca Audi A4 neinscripţionat, despre care şoferii din Oradea au precizat că ar fi folosit de Poliţie pentru a-i surprinde cu aparatul radar pe vitezomani.

Şoferul unui autoturism marca Seat de culoare albă s-a încadrat pe prima bandă a sensului giratoriu, cu intenţia de a vira la stânga, moment în care poliţistul, încadrat pe ultima bandă, virează la dreapta.

Cei doi şoferi reuşesc să evite impactul, însă pe imagini se poate observa cum poliţistul opreşte imediat autoturismul, coboară şi îi spune celuilalt şofer să tragă pe dreapta.

Ulterior, IPJ Bihor a confirmat faptul că şoferul din Seat a fost amendat pentru "neîncadrarea corespunzătoare în sensul giratoriu în vederea efectuării virajului la stânga".

"Șoferul a fost sancționat contravențional cu 6 puncte amendă și 870 de lei pentru neîncadrarea corespunzătoare în sensul giratoriu în vederea efectuării virajului la stânga", a precizat comisar-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța, pentru Bihon.ro.

Cum se circulă corect în sensul giratoriu, potrivit Codului Rutier

Regula de bază într-un sens giratoriu este reglementată de articolul 57, alineatul 4 din OUG 195/2002 (Codul Rutier) care prevede următoarele:

"În intersecţiile cu sens giratoriu, semnalizate ca atare, vehiculele care circulă în interiorul acestora au prioritate faţă de cele care urmează să pătrundă în intersecţie".

×
Subiecte în articol: Oradea politist sens giratoriu
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close