Antena 3 CNN Actualitate Șoferul Regelui Mihai, martor la umilirea Majestății Sale în 1990, mărturii incredibile din acele momente

Șoferul Regelui Mihai, martor la umilirea Majestății Sale în 1990, mărturii incredibile din acele momente

Șoferul Regelui Mihai, martor la umilirea Majestății Sale în 1990, mărturii incredibile din acele momente
Sursa foto: foto: captura Antena 3
30 Dec 2018   •   13:50

Directorulul Casei Regale, Ion Tucă, a povestit, în exclusivitate pentru emisiunea "News Magazine", de la Antena 3, ce s-a întâmplat când Regele Mihai a venit în țară, pe 25 decembrie 1990, cu un pașaport diplomatic danez, obținând o viză pentru 24 ore pentru a merge la Mănăstirea Curtea de Argeș, unde urma să participe la slujba de Crăciun.

În drum spre Curtea de Argeș, Regele și însoțitorii săi, aflați în mașina condusă de Ion Tucă, sunt opriți de un baraj al Poliției, conduși din nou la aeroport și obligați să părăsească țara.

"Îmi aduc aminte foarte bine că la mașină au venit pașapoartele cu viza înscrisă deja pentru Majestatea Sa și pentru Majestatea Sa Regina și urma chiar să plecăm cu mașinile, către Curtea de Argeș.

Doar că, la un moment dat, cineva probabil speriat de anvergura personalității Majestății Sale Regele, prezentă la București, au considerat că trebuie să-i ceară pașapoartele înapoi pentru a transcrie într-un registru ceva date esențiale. Și nu s-au mai întors cu pașapoartele imediat, așa cum ne gândeam că trebuie să se întâmple. Am fost sfătuiți să mergem către Curtea de Argeș urmând ca pașapoartele să ne fie remise ulterior", își amintește Ion Tucă.

Ion Tucă spune că în timp ce delegația Regelui Mihai se deplasa către Curtea de Argeș un baraj ciudat a fost organizat de autorități pe drumul către autostrada A1.

"Pe drumul către autostradă a fost organizată un fel de ambuscadă, un baraj format dintr-un tractor, un stâlp care era dărâmat și bloca drumul, un TIR într-o poziție nefirească și foarte multe taxiuri.

Ulterior, am constat că erau și militari cu armele îndreptate către noi ca să oprim mașinile și să poată să-i ceară Majestății Sale să se întoarcă la București", a povestit Ion Tucă.

×
Subiecte în articol: casa regala
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close