Antena 3 CNN Actualitate Sora lui Petrică Mîțu Stoian a solicitat scutirea de necropsie în cazul artistului

Sora lui Petrică Mîțu Stoian a solicitat scutirea de necropsie în cazul artistului

Este tristețe mare la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, unde sâmbătă seară interpretul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian ș-a pierdut viața. Trupul artistului va fi dus mâine la Craiova, la casa impresarului său.

Sora lui Petrică Mîțu Stoian a solicitat scutirea de necropsie în cazul artistului
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    07 Noi 2021   •   11:31

Ultimii 15 ani Mîțu Stoian i-a petrecut alături de familia impresarului său. Înmormântarea ar avea să aibă loc miercuri.

Și medicii sunt afectați de trecerea în neființă a lui Petrică Mâțu Stoian. Cosmin Librimir, directorul Spitalului de Urgență Reșița, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre primele momente în care artistul a ajuns la spitalul reșițean, dar și despre una dintre dorințele familiei lui Mâțu Stoian după decesul acestuia.

"A fost aduc cu ambulanța de la Slatina-Nera, unde este un centru de terapie hiperbară. Acuzele inițiale au fost oarecum benigne. Colegii mei au depistat că are o afecțiune pulmonară probabil secundară acestei boli și, din păcate, starea lui a devenit rapid instabilă instalându-se decesul în jurul orei 21.00.

În momentul în care omul are o afecțiune pulmonară și saturația scade se produce o hipoxie care este inclusiv cerebrală și atunci poate percepe totul altfel decât un om sănătos. (...) În principiu, legal, orice persoană decedată se ridică (de la morgă, n.r.) după 24 de ore. Dânsul, din păcate, a suferit decesul în jurul orei 21.00 și din ce știu eu sora dânsului ar dori scutirea de necropsie", a precizat Cosmin Librimir.

Interpretul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a murit, sâmbătă, la Spitalul din Reșița, județul Caraș-Severin, unde fusese internat cu sechele post-COVID. Petrică Mîțu Stoian, în vârstă de 61 de ani, se afla în tratament post-COVID, însă sâmbătă s-a simțit rău și a ajuns din nou la spital, în Reșița.

Din cauza stării septice, interpretul a fost dus direct la Terapie Intensivă. Din păcate, sâmbătă seara interpretul a murit. Petrică Mîțu Stoian era originar din zona Plaiului Cloșanilor, județul Mehedinți.

 

×
Subiecte în articol: Petrică Mâțu Stoian
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close