Antena 3 CNN Actualitate Soțul gravidei lăsată să aștepte până i-a murit copilul în pântece a mai trecut printr-o astfel de tragedie: ”E a doua oară când pățesc așa ceva”

Soțul gravidei lăsată să aștepte până i-a murit copilul în pântece a mai trecut printr-o astfel de tragedie: ”E a doua oară când pățesc așa ceva”

Femeia de 26 de ani căreia i-a murit fătul în pântece la materinitatea Buftea face mărturii cutremurătoare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Sep 2022   •   10:47

Ea povesteşte că medicii i-au făcut operaţia de cezariană după 20 de ore de aşteptare deşi fusese internată de urgenţă.

Reprezentanţii spitalului au refuzat să dea detalii dar au transmis că au demarat o anchetă internă.

Andrada acuză medicii de la Spitalul Buftea că nu i-au făcut cezariană la timp şi că au lasat-o ore în şir să astepte într-o rezervă a materinităţii.

”Copilul a dat semene că nu e bine, de asta am și venit cu o zi înainte la camera de gardă, a dat semne, dar nu a fost scoasă.

Revolta mea este ca mi-a murit copilul și mi l-am dorit foarte mult și că nu a avut șansa să fie cu mama ei” a povestit la Antena 3 mămica. 

Părinţii caută cu disperare un răspuns pentru decesul fătului.

”Mi s-a spus ca fătul mort poate rezista până la 3 săptămâni mort, așa scrie în carte, în burtă. Mi s-a spus că poate așa a vrut Dumnezeu, sa fie o lectie pentru mine si pentru ei, Dumnezeu mi a dat acest copil si nu are cum sa vrea asa ceva” a mai povestit Soroceanu Elena.

Cum medicii nu le-au dat un răspuns, părinţii spun că au fost nevoiţi să depună o plângere la poliţie. Tatăl a mai trecut printr-o astfel de tragedie în urmă cu mulţi ani.

”E a doua oară când pățesc așa ceva și nici atunci nu am avut o explicație și nici acum.

O nepăsare, o neglijență, o lipsă totală de neprofesionalism. 

Lipsa de empatie nu are ce căuta în această meserie. 

Sper ca cei vinovați să plătească, să se facă dreptate. Cine a greșit să plătească” a spus și tatăl, Soroceanu Bogdan. 

Reprezentanţii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Buftea au transmis că a fost demarată o ancheată internă însă deşi au trecut aproximativ 3 luni de la aceste cercetări, nu au încă o conlcuzie.

”A fost interenată pentru investigatii, dar nu vă pot da mai multe legat de acest caz, cum s-a deruta acest caz.

Sigur că se vor lua măsuri dacă se constantă o culpa sau malpraxis, dar nu e confirmat” a explicat la Antena 3  directorul medical Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Buftea, Matei Alexandru.

”Aici se pune problema.dacă decizia de a amâna încă o zi deși fătul era în viață. A fost corectă sau nu. Dacă se va dovedi că a fost incorectă, ei vor răspunde pentru ucidere din culpă.

Pedeapsa ar fi de la 2 la 7 ani și interzicerea dreptului de a mai profesa ca medic sau oricine va fi găsit vinovat acolo” a explicat avocatul Adrian Cuculis.

Pe lângă ancheta penală, sunt în curs cercetări şi la Direcţia de Sănătatea Publică şi se aşteaptă şi raportul necropsiei de la Institutul de Medicină Legală

×
Subiecte în articol: Buftea gravida
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close