Antena 3 CNN Actualitate SRI: Ameninţarea teroristă este în creştere în România. Ne concentrăm mai mult decât în alţi ani

SRI: Ameninţarea teroristă este în creştere în România. Ne concentrăm mai mult decât în alţi ani

SRI: Ameninţarea teroristă este în creştere în România. Ne concentrăm mai mult decât în alţi ani
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    18 Sep 2012   •   17:14

Directorul SRI, George Maior, a atras atenţia, marţi, că ameninţarea teroristă este "în creştere", instituţia concentrându-se pe acest fenomen mai mult decât în alţi ani.

Declaraţia a fost făcută după ce Maior a fost audiat în comisia parlamentară de specialitate, în legătură cu activitatea Serviciului pe 2011.

"Din punct de vedere al ameninţării teroriste, am menţionat către Comisie că această ameninţare este în creştere din cauza unor factori pe care i-am explicitat în cadrul Comisiei şi că ne concentrăm mai mult decât în alţi ani pe acest fenomen. Nu e vorba despre o ameninţare directă sau iminentă, dar este o ameninţare în creştere şi aţi văzut evoluţii în Europa şi chiar în ţări vecine legate de fenomenul terorist care ne îngrijorează şi pe noi", a spus Maior, într-o declaraţie la finalul audierii.

Maior: În 2011, 58% din informările SRI au fost transmise Guvernului şi doar 28% preşedintelui

De asemenea, Maior a mai spus că, în 2011, 58% din informările SRI au fost transmise Guvernului şi doar 28% preşedintelui.

"Am evidenţiat faptul că majoritatea informărilor noastre au fost transmise Guvernului, în principal 58% din aceste informări au fost transmise Guvernului şi 28-29% preşedintelui, având în vedere faptul că anul 2011 s-a caracterizat şi din punct de vedere al securităţii naţionale prin efectele acestei crize economice şi financiare, Guvernul având îndatorirea principală şi misiunea de a solicita informaţie, de a consuma informaţie pe aceste chestiuni", a spus Maior.

El a precizat că în 2011 au fost transmise şi autorităţilor locale foarte multe informări, în jur de 2000.

Raportul de activitate al SRI pe 2011 a fost adoptat de Comisia parlamentară de control, urmând să fie prezentat la o dată ulterioară plenului Parlamentului, spre aprobare.

George Cristian Maior a fost audiat la Comisia de control a activităţii SRI privind raportul activităţii Serviciului pe 2011.






×
Subiecte în articol: SRI George Maior amenintare terorista
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close