Antena 3 CNN Actualitate SRI: Nivelul de alertă în România este albastru. Monitorizăm constant situaţia, comunicăm cu partenerii francezi

SRI: Nivelul de alertă în România este albastru. Monitorizăm constant situaţia, comunicăm cu partenerii francezi

SRI: Nivelul de alertă în România este albastru. Monitorizăm constant situaţia, comunicăm cu partenerii francezi
07 Ian 2015   •   16:22
SRI este în continuă monitorizare a situaţiei din Franţa şi menţine o comunicare constantă cu serviciile de informaţii din alte ţări, inclusiv cu cele din Franţa, în contextul atentatului terorist care a avut loc marţi, la Paris. 
 
Sorin Sava, purtător de cuvânt al SRI, a explicat, în direct la Antena 3, că măsurile adoptate de SRI sunt luate pe baza evaluării permanente. 
 
"SRI urmăreşte cu foarte mare atenţie evoluţia acestor evenimente din Franţa şi ne exprimăm regretul pentru ce s-a întâmplat acolo. Vizavi de ce face SRI, aş vrea să ştiţi că tot ce facem noi ţine de prevenirea unor astfel de evenimente."
 
Sava a explicat că, în România, nivelul de alertă nu s-a modificat, dar că situaţia este monitorizată constant. 
 
"Până în prezent, în România, nivelul de alertă este albastru, ceea ce indică un risc scăzut de atentat pe teritoriul României. SRI se află într-o permanentă precauţie. SRI cooperează activ cu toţi partenerii externi, inclusiv cei francezi, pentru că această cooperare este cel mai eficient instrument în astfel de situaţii."
 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close