Antena 3 CNN Actualitate Statistici și măsuri de siguranță privind agresiunea sexuală. Ce facem în caz că ne simțim în pericol

Statistici și măsuri de siguranță privind agresiunea sexuală. Ce facem în caz că ne simțim în pericol

Statistici și măsuri de siguranță privind agresiunea sexuală. Ce facem în caz că ne simțim în pericol
Sursa foto: foto- Pexels
05 Aug 2019   •   22:16

Tragedia din Caracal și modul în care s-a acționat în acest caz i-a revolat pe toți românii, dar a reușit să-i și unească pentru aflarea adevărului. Alexandra Măceșanu și, cel mai probabil și alte victime ale criminalului Gheorghe Dincă, au fost nevoite să plătească cu viața pentru ca România să-și învețe măcar de data aceasta lecția. 

În țara noastră, potrivit site-ului Poliției Române, există 17 copii dispăruți, care nu au fost găsiți nici până astăzi. Dintre aceștia, 7 sunt băieți, iar 10 sunt fete. Cel mai vechi caz este cel al lui Burcsa Csaba, dispărut în 2004. De 15 ani părinții săi trăiesc cu o umbră uriașă în suflet, dar încă își doresc să afle adevărul despre ce s-a întâmplat cu fiul lor. 

În ceea ce privește cazurile de viol, au fost înregistrate nu mai puțin de 89 doar în prima jumătate a anului 2019. Vorbim despre 44 de adulți și 45 de copii. În rândul adulților sunt 12 bărbați și 32 de femei, iar în rândul minorilor vorbim de 7 băieți și 38 de fete, conform site-ului reporterglobal. Acestea sunt doar cele raportate autorităților, însă neoficial numărul cazurilor de acest gen sunt probabil mult mai multe. 

Măsuri de prevenire a agresiunii sexuale sau a lipsirii de libertate: 

-O primă măsură de siguranță ar fi să nu dați sub nicio formă informații personale celor necunoscuți, mai ales prin telefon sau internet. 

-Nu deschideți niciodată ușa persoanelor pe care nu le cunoașteți

-Nu vă deplasați noaptea pe stradă. Dacă nu puteți evita acest lucru, încercați măcar să mergeți doar pe drumuri iluminate sau unde mai sunt și alți oameni

-Nu vă urcați sub nicio formă în autoturismele unor persoane necunoscute, ci luați mai degrabă un taxi

-Nu mergeți la întâmplare cu o persoană pe care abia ați cunoscut-o

-Nu acceptați băuturi alcoolice din partea unor persoane pe care nu le cunoașteți

-Nu urcați cu persoane necunoscute în lift

În cazul în care:

Realizați că sunteți urmăriți pe stradă, ar fi bine să intrați într-un magazin și să cereți imediat ajutor; sunați la Poliție.

Sunteți agresați sau vă simțiți în pericol, țipați după ajutor fiindcă mulți agresori pot fi descurajați de acest lucru.


 

×
Subiecte în articol: tragedia Caracal Alexandra Măceşanu
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close