Antena 3 CNN Actualitate Purtătorul de cuvânt al Guvernului: "România deţine suficiente stocuri de alimente"

Purtătorul de cuvânt al Guvernului: "România deţine suficiente stocuri de alimente"

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că România deţine suficiente stocuri de alimente şi la acest moment nu există nicio problemă în acest sens.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului: "România deţine suficiente stocuri de alimente"
Sursa foto: hepta
de Silvia Preda    |    30 Mar 2022   •   20:07

"România se numără printre statele europene care au capacitatea, ţara noastră are capacitatea de a gestiona nu doar furnizarea de alimente pentru propriii cetăţeni, dar, de ce nu, să şi intervină în sprijinul altor state. Atât ministrul Agriculturii, cât şi reprezentanţii altor autorităţi ale statului român au repetat, de altminteri şi pe fondul preocupărilor generate de agresiunea militară rusă din Ucraina, acest lucru. România deţine suficiente stocuri.

Autorităţile de la Bucureşti sunt în legătură permanentă şi cu retailerii şi cu cei care gestionează lanţurile de aprovizionare şi cu producătorii. Suntem în această situaţie, nu i-aş spune privilegiată, dar bună, totuşi, pentru cetăţenii României ca ţara noastră să aibă capacitatea de a-şi gestiona foarte bine nevoile din această perspectivă.

Desigur, în măsura în care va fi nevoie de măsuri suplimentare, Guvernul va interveni.

La acest moment nu există nicio problemă în acest sens, ca atare, se vede acest lucru atât în lanţul de aprovizionare, cât şi în evaluarea stocurilor pe care autorităţile o efectuează în mod curent", a afirmat Dan Cărbunaru, la Palatul Victoria.

Citiţi şi: Ce puteam cumpăra cu 15 lei în 2021 și ce putem cumpăra acum

×
Subiecte în articol: Dan Cărbunaru alimente
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close