Antena 3 CNN Actualitate Studentul care a protestat gol pe o macara din Bucureşti, internat pentru trei zile la Psihiatrie

Studentul care a protestat gol pe o macara din Bucureşti, internat pentru trei zile la Psihiatrie

Studentul care a protestat gol pe o macara din Bucureşti, internat pentru trei zile la Psihiatrie
Sursa foto: Foto: Mediafax
16 Apr 2012   •   20:11

Studentul care a protestat gol pe o macara a şantierului de la Teatrul Naţional Bucureşti, a fost internat, pentru trei zile, în Spitalul Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia, scrie Mediafax.

Decizia internării sale a fost luată după ce a fost consultat de medici, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţie Capitalei, Alexandru Nicolae.
   
Timp de câteva ore, tânărul, student în anul I la Facultatea de Arhitectură, a pledat de la 50 de metri înălţime pentru stoparea poluării şi a traficului sufocant din Capitală.

În zonă au fost comasate forţe importate ale serviciilor de intervenţie, ceea ce a perturbat uşor traficul rutier în Piaţa Universităţii.
   
La orice întrebare, indiferent cine i-ar fi pus-o, studentul răspundea cântând, laitmotivul fiind "copacul cu flori".
   
După ce un negociator al Poliţiei Capitalei a avut o discuţie cu el, apoi poliţiştii Secţiei 1 au identificat un prieten al protestatarului cu care a şi dialogat, tânărul a decis să-şi pună pantalonii şi să coboare.

Pe piept el şi-a pictat semnul păcii (flower-power), la fel şi pe contragreutatea macaralei unde se cocoţase gol.

Tânărul riscă o contravenţie pentru protestul său inedit, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.
   
Potrivit procedurii în astfel de cazuri, după ce protestatarul a coborât, un echipaj de poliţie l-a preluat şi l-a dus la Spitalul Alexandru Obregia, unde a fost consultat de specialişti, ei hotărând internarea lui Vlad G. pentru trei zile.
   
Paralel, Poliţia face investigaţii pentru a se stabili cum bărbatul a ajuns, luni, pe şantierul Teatrului Naţional din Capitală, la care se fac lucrări de reabilitare şi renovare.

×
Subiecte în articol: Piata Universitatii Teatrul National
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close