Antena 3 CNN Actualitate Sunt un model, în ciuda vieţii chinuite pe care au dus-o. Iar viaţa le-a mai dat o şansă

Sunt un model, în ciuda vieţii chinuite pe care au dus-o. Iar viaţa le-a mai dat o şansă

Sunt un model, în ciuda vieţii chinuite pe care au dus-o. Iar viaţa le-a mai dat o şansă
Sursa foto: Foto: Antena
19 Iul 2012   •   15:45

Două tinere abandonate de părinţi  şi crescute  la casa de copii  pot fi un model pentru  elevii care au dat bacalaureatul. Deşi s-au luptat cu lipsuri greu de imaginat, fetele au terminat liceul cu medii de 9 şi 10. Şi au vrut să continue cu învăţura şi la facultate, dar nu aveau posibilităţi. Au primit acum o sansa de la  rectorul Universităţii  Crestine  "DIMITRIE CANTEMIR".

Dana şi Maria au crescut la casa de copii Sfântul Iosif, din Odorheiul  Secuiesc. Nu au  avut parte de dragostea părinţilor şi au fost nevoite să lupte pentru a-şi putea construi o viaţă mai bună. Timp de 4 ani au învăţat şi rezultatele s-au văzut la final. Fetele au reuşit să termine liceul cu note foarte mari.

"Am terminat cu 9 fix ..pot să zic că a fost destul de uşor. Eu m-am pregătit din clasa a 9 a, nu pot să zic că am lăsat totul pe ultima sută de metri".


Fetele îşi doresc  foarte mult să ajungă la facultate dar nu au posibilităţi materiale. Dana ar vrea să aibă o carieră în politică iar Maria să fie cadru didactic.

 "Vreau să urmez ştiinţe politice pentru că imi place să fiu mereu în interacţiune cu ceilalţi ..vreau să fac schimbări pentru că ţara asta
chiar are nevoie" declara Dana.

"Facultatea de ştiinţe ale educaţiei ..pt că îmi plac foarte mult copiii. Am terminat şi liceul pedagogic", spune Maria.

Dorinţa lor de a urma o facultate a fost auzită şi de rectorul Universităţi  Creştine  "DIMITRIE CANTEMIR".

Corina Adriana Dumitrescu,  Rector la Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir:  "Devin studentele noastre, deci astăzi se vor înscrie una dintre ele la facultatea de ştiinţe ale educaţiei şi cealaltă atât la ştiinţele educaţiei cât şi la ştiinţe politice. Este o zi deosebită pentru că visul meu de a le vedea studente ale noastre se împlineşte.

Timp de 4 ani Dana şi Maria vor beneficia  de bursă de studiu, de cazare şi masă gratuită.

×
Subiecte în articol: maria
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close