Antena 3 CNN Actualitate Tabere școlare transformate în centre de cazare pentru ucraineni. Firea: Peste 600 de locuri sunt disponibile

Tabere școlare transformate în centre de cazare pentru ucraineni. Firea: Peste 600 de locuri sunt disponibile

Soluție de ultimă oră găsită de Guvernul României pentru refugiații din Ucraina. Taberele școlare de la graniță sunt transformate în centre de cazare pentru familiile care au fugit din calea bombelor.

Tabere școlare transformate în centre de cazare pentru ucraineni. Firea: Peste 600 de locuri sunt disponibile
Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea
de Silvia Preda    |    26 Feb 2022   •   14:13

"Avem inventariate în acest moment 600 de locuri de cazare în şapte centre de agrement pentru tineret", a anunţat ministrul Familiei, Gabriela Firea, sâmbătă, la Antena 3.

"În plus vreau să vă asigur că am dialogat cu colegii noștrii de la direcțiile de Asistență Socială din Maramureș, Suceava, Botoșani, Iași şi Tulcea care se află la graniță și aceștia sunt pregătiți pentru preluarea minorilor care ajung singuri în țara noastră sau cu părinți", a mai spus Gabriela Firea.

Potrivit ministrului, autorităţile sunt pregătite pentru preluarea refugiaţilor și asigurarea traducerii, asigurarea de medicamente, alimente, îmbrăcăminte. Inclusiv pentru bebeluși va fi oferit lapte praf, scutece și alte obiecte sanitare sau de îngrijire.

Până acum peste 14.000 de ucraineni au trecut granița în România

"Ucrainenii care vin în România vor putea locui în condiţii normale, vor avea un acoperiş deasupra capului fără această grijă în plus", a arătat Gabriela Firea, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

"Continuăm să luăm măsuri care să completeze eforturile Guvernului României de a asigura cele mai bune condiţii miilor de femei, copii şi persoane în vârstă care-şi părăsesc ţara din cauza războiului", a scris Firea.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close