Antena 3 CNN Actualitate Termenul pentru conectarea caselor de marcat la serverul ANAF nu va fi prelungit. Amenzi de până la 10.000 de lei pentru nerespectarea obligației

Termenul pentru conectarea caselor de marcat la serverul ANAF nu va fi prelungit. Amenzi de până la 10.000 de lei pentru nerespectarea obligației

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală nu va prelungi termenul de 30 noiembrie pentru conectarea caselor de marcat electronice ale companiilor mici şi mijlocii la serverele agenţiei, a declarat, miercuri, preşedintele instituţiei, Mirela Călugăreanu.

Termenul pentru conectarea caselor de marcat la serverul ANAF nu va fi prelungit. Amenzi de până la 10.000 de lei pentru nerespectarea obligației
Sursa foto: Antena3
de Mia Lungu    |    17 Noi 2021   •   13:19

"Un proiect extrem de important din perspectiva noastră îl reprezintă conectarea caselor de marcat electronice la infrastructura IT a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală", a afirmat preşedintele ANAF, în cadrul unei conferințe.

"Procesul a fost demarat în data de 31 martie 2021, decurge în bune condiţiuni şi finalizarea acestui proiect este programată să se realizeze la finalul acestei luni. Cum spuneam, procesul se realizează în bune condiţiuni, şi de aceea reiterez faptul că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală nu-şi propune să prelungească acest termen."

Acţiunile de control derulate de ANAF având această tematică vor continua în perioada următoare atât în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, cât şi pentru a asigura un mediu concurenţial corespunzător, se menţiona în comunicatul citat.

Nerespectarea obligaţiei de a asigura conectarea la distanţă a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 8.000 la 10.000 lei, preciza, în octombrie, ANAF.

×
Subiecte în articol: termen case de marcat ANAF amenzi
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close